Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,303.08
-491.96
Ethereum
$3,556.51
-17.31
Litecoin
$102.56
+7.3
DigitalCash
$40.13
+1.69
Monero
$135.03
-2.11
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$34.78
+2.55
Dogecoin
$0.21
-0

Zeniex, Kuruluşundan Sonra 5 Ayda Kapandı!

0 403

Kripto para dünyasından yaşanan gelişmeler, kripto para borsalarına sıçramış durumda. Zeniex, resmi olarak kapandığını duyurdu.

Güney Kore merkezli kripto para borsalarından olan Zeniex, açılışını takip eden 5 aylık sürenin ardından işlemlerini durdurdu.

2018’in Mayıs ayı içerisinde açılışını duyuran borsa, resmi olarak kapanacağını kısa süre sonra vermiş oldu. Yaşanan sorunların temelinde ZXG token’in yer alıyor olması gündemde.

Borsadan kapanışa dair gerçekleştirilen resmi açıklamada ZXG’ye yönelik tartışmaların yapıldığı paylaşıldı. Yaşanan fikir ayrılıkları dolayısıyla operasyonların sürdürülmesinin zor olacağının üzerinde duruldu.

ZXG işlemleri Kasım ayının başlarında tamamen sona ermişti. İadelerin yapılmasında Ethereum kullanılacağı resmi olarak açıklandı.

Ortak girişim tutunamadı

Güney Koreli olmasıyla bilinen Zeniex, Çin ortaklığıyla kurulmuştu. Güney Kore’nin ilk kripto para fonu olarak tanımlanan ZXG Crypto Fund 1’i piyasaya sürmüştü. Ancak beklentilere ulaşılamaması bir yana tamamen kapanma kararı aldı.

Yatırımcıların para fonlarına yönelik uyarılmaları FSC tarafından gerçekleştirilmişti. Zeniex’in kripto para fonu kayıtsız olarak işleme alınmıştı. Ülke yasalarına aykırı olan bu durum kapanmanın önemli etkenlerinden biri olabilir.

Zeniex tüm kullanıcıların para çekmelerini sağlayacak

Zeniex tarafından işlemlerin durdurulacağı resmen açıklandı. Borsada parası kalanlar için çekimler gerçekleştirilebilecek.

Ödemelerle alakalı sorun yaşanmayacağına dair açıklama yapılmamış olsa da, yakında geri çekimlerin başlaması bekleniyor.

5 ay gibi kısa sürede kapanması, beklentilerin yüksek olduğu bir borsa için oldukça dramatik olarak tanımlandı. Geçen süre içerisinde token sebebiyle herhangi bir gelişme yaşanamayacağı da biliniyor.

Tüm kullanıcıların sahip olacakları çekim yöntemleri, tamamen kapanmaya kadar geçerli olacak. Zeniex’in paylaşacağı son tarih tüm kullanıcıların paralarını çekebilecekleri son tarih.

Borsada özellikle Güney Koreli kullanıcılar işlemlerini sıklıkla gerçekleştiriyorlardı. Son açıklamalarla beraber büyük bir hayal kırıklığı yaşanmış durumda.

Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : Facebook, Telegram, Twitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.