Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,781.40
-707.09
Ethereum
$3,129.01
-26.46
Litecoin
$87.65
+3.88
DigitalCash
$30.22
-0.32
Monero
$120.35
+0.37
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.12
+0.68
Dogecoin
$0.15
-0

Yuan Libra’da Yok

0 480

Yuan Libra’da Yok. Yaz başında kendi kripto para birimini çıkartmaya hazırlandığını söyleyen Facebook ekonomi dünyasında büyük bir heyecan yaratmıştı. Libra adı verilen yeni kripto paranın, 2020 yılının ilk aylarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu hazırlığa karşı kimi ülkeler sürece destek olurken kimileri de Libra’yı para birimleri için tehlike olarak görmeye başladı.

Çin Desteklemiyor

ABD para birimi olan dolarla sürece sıcak baktığını belirtti. Birçok yatırımcıyı heyecanlandıran Libra Çin tarafından desteklenmedi. Hatta Libra’ya karşı Çin’in rakip bir kripto para birimi çıkartacağı konuşuluyor.

Çin’in kripto para birimine karşı izlediği sert tutum aslında şaşırtıcı değil. Amerika’nın ülkede geniş kitleleri etkilemesinden korkan Çin, ülkede Facebook erişimini engellemişti. Amerika ise Çin ürünlerine ek gümrük vergisi uygulayarak bu hamlenin altında kalmamıştı. Ve yine bu yılın ilk aylarında Amerika Çin üretimi olan Huawei’ye yaptırımlar uygulamaya başlamıştı. İki ülke arasında yıllardır süregelen bu ticaret savaşı Libra ile yeni bir boyut kazanıyor gibi görünüyor.

Libra Başarılı Olur mu?

Peki bu ekonomi savaşından kim kazançlı çıkar? İşte bu uzmanların da kolay kolay yanıtlayamadığı bir konu. Ancak Financial Times, Libra’ya destek veren firmaların desteklerini çekmeyi düşündüklerini açıklamıştı. Şirketler Libra’nın kalıcı olacağı konusunda endişe duyuyor. Ayrıca yine Amerikalı yazılım uzmanı ve iş insanı Jack Dorsey yaptığı açıklamada, Libra’nın Bitcoin’e karşı şansı olmadığını, internette yerel para birimi olarak yer alamayacağını düşündüğünü belirtmişti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.