Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,526.08
+262.14
Ethereum
$3,158.55
+19.45
Litecoin
$83.87
+0.67
DigitalCash
$30.51
+0.47
Monero
$119.50
+0.75
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.47
+0.1
Dogecoin
$0.15
0

WSJ: Bitcoin’in Geleneksel Piyasalarla Güçlü İlişkisi Var

0 369

Wall Street Journal (WSJ), Bitcoin’in (BTC) son günlerde geleneksel varlıkların piyasalarıyla ilişkisinin yüksek olduğunu öne sürdü.

WSJ, araştırma firması Excalibur Pro Inc.’in verilerini ele alan bir makale yayınladı. En üst kripto para biriminin son 5 gün içinde altınla 0,84 korelasyonda işlem yaptığını; burada -1 tam inversiyonu ve +1 mükemmel korelasyonu gösterdiğini belirtti.

Ayrıca Bitcoin, ABD hisse senedi piyasasında oynaklık göstergesi niteliğindeki endeks olan Chicago Opsiyon Borsası Volatility Endeksi (VIX) ile 0,77 korelasyon gösterdi.

WSJ’deki makale, geleneksel pazarlarla asi ilk kripto para birimini, “beklenmedik bir kader dönüşümü” olarak nitelendirirken, güçlü korelasyonu da çerçeveliyor. Aynı zamanda, desenin neden oluştuğuna dair birkaç açıklama da sunuyor.

Birincisi; WSJ ile birlikte GracoSale Investments’in borsada işlem gören fonu (ETF), Bitcoin Yatırım Ortaklığı’nın büyümesini vurgulayan örnek oldu. Kurumsal paranın kripto alanına girdiği belirtildi.

Makaleye göre, güven, ilk yılında (2013) yönetim altındaki varlıklarda (AUM) 51 milyon doları gördü. 2017’nin sonunda, kripto piyasasının boğa koşusunun ortasında AUM, yaklaşık 3,5 milyar dolara yükseldi.

Son zamanlarda -sözde “kripto kışı” nedeniyle- güvene göre 900 milyon dolar civarında AUM olduğu bildiriliyor.

VC, 2017’de 2 Milyar Dolara Ulaştı

Önerilen bir diğer faktör, risk sermayesi (VC) yatırımıdır. WSJ, 2013 yılında Bitcoin ve blockchain sektöründeki VC yatırımının yaklaşık 96 milyon dolar olduğunu bildirdi. Bunun 2016 yılında 500 milyon dolara, 2017 sonuna kadar ise tüm zamanların VC kripto yatırımında 2 milyar dolara ulaştığını bildirdi. WSJ, 2018 için yeni veri vermiyor.

Makalede belirtildiği gibi, geleneksel sermayenin kriptoya çekmesi için önemli bir etken, yasal düzenlemelere uygunluğu, yüksek ticaret hizmetleri ve altyapıların oluşturulmasıdır. Ayrıca, kripto vadeli işlemlerin ortaya çıkışı ve kripto temelli ETF’ler için geniş kabul görmeye çalışıyor.

Bildirildiği gibi, kripto alanı çok çeşitli dönüşümlere uğramaya devam ediyor. Ufukta yaşanan büyük gelişmeler arasında, Bakkt Bitcoin vadeli işlemlerinin Intercontinental Exchange’in borsa işleminin başlatılması da var. Ayrıca, yatırım devi Fidelity’nin dijital varlık işinin piyasaya sunulması ve Yale, Harvard ve Stanford Üniversitesi gibi yatırımcıların akını devam ediyor.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.