Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,600.63
+414.12
Ethereum
$3,231.76
+45.59
Litecoin
$84.91
-0.14
DigitalCash
$31.39
+0.08
Monero
$122.34
+1.39
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$28.19
+0.06
Dogecoin
$0.16
0

Venezuela’nın Resmi Kripto Parası Petro Kasım’da Çıkıyor

0 361

Venezuela, içinde bulunduğu zor ekonomik dönemleri aşarak çıkış ivmesi gerçekleştirme isteği içerisinde.

Kripto paraların etkinliklerini artırdığı günümüzdeyse, bunu yapabilmek adına kendi resmi kripto para birimini duyurdu. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ulusal televizyondan yaptığı açıklamada ülkeye ait olan Petro’nun lansmanı için tarih verdi.

Petro’nun resmi internet sitesinin hazır olduğunu ve yayına girdiğini belirtti. Cüzdanın Google Play’de halihazırda aktif olarak yer aldığının da paylaşılmasıyla, kripto para yatırımcıları için heyecan verici gelişmeler ortaya çıktı.

Maduro tarafından yapılan açıklamalarda, Venezuela’nın resmi kripto para birimi olarak tasarlanan Petro, 5 Kasım tarihinde halka açılacak. Satışlarının başlangıç tarihinin net olarak bildirilmesinin kripto paraya olan talebin yüksek seviyede olacağı tahminiyle gerçekleştirildi.

6 Büyük Kripto Para Borsasında Yer Alacak

Maduro, Petro’nun dünyanın en büyük kripto para borsalarında yer alacağının altını çizdi. Alıcılar için kripto paraya ulaşabilme konusunda herhangi bir sorun olmadan kısa süre içerisinde işlemlerin tamamlanabileceğine vurgu yaptı.

Venezuela Devlet Başkanı tarafından yapılan açıklamalardaki en dikkat çekici nokta; Petro’nun, petrol alışverişlerinde kullanılma zorunluluğu oldu. Hem Venezuela içerisinden hem de ülke dışından yapılacak petrol alımlarında Petro kullanımı zorunlu tutuldu.

Dünyada ilk kez bir kripto paranın zorunlu tutulması, bazı kesimler tarafından kripto para dünyasında yaşanabilecek olan değişimlerin başlangıç adımı olarak nitelendirildi.

Petro’nun Destekçisi Petrol

Maduro, Petro kripto para biriminin petrol ile desteklendiğini söylerken, diğer varlıkların da destek olarak ön plana çıktığını belirtti. Bankalar tarafından hesap birimi olarak kabul edilmesi talimatını veren Venezuela Devlet Başkanı, Petro’ya olan güvenlerinin tam olduğunu tekrarladı.

İlk olarak piyasaya çıkacağı tarihten daha erken bir tarihe çekilmiş olmasıyla, Petro’nun kripto para borsalarında yüksek derecede etkinliğe sahip olabileceği gündemde.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.