Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$60,862.84
-806.3
Ethereum
$2,931.45
-79.37
Litecoin
$77.89
-2.69
DigitalCash
$27.64
-0.36
Monero
$111.68
-6.21
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$24.84
-0.84
Dogecoin
$0.14
-0.01

Poloniex Borsası’ndan ABD Vatandaşları için Kısıtlama

0 309

Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından biri olan Poloniex, aldığı kararlar ABD’de yaşayanlar için marjin ve lending ürünlerini kaldırma kararı aldı.

Üç farklı kripto parayı listeden çıkarma kararının almasının hemen akabinde, ABD’de yaşayan müşterilerine yönelik olarak aldığı kararla birlikte Poloniex gündeme oturdu.

Borsadan konu üzerine yapılan resmi açıklamada, iyileştirme çalışmalarının parçası olarak ABD’de bulunan müşterilere yönelik olarak marjin ve lending işlemlerinin kaldırılmasına yönelik adımların atıldığı belirtildi.

Yıl sonuna kadar Poloniex’ten tamamen kaldırılacağına yönelik olarak net şekilde kararın aldığının altı çizildi. Kripto para borsasının yargı alanındaki yasal yükümlülüklerin tamamına uyum sağlamasına yönelik olarak bu kararın alındığı da açıklamalara eklendi.

Poloniex’e Gelen Kapatılma Tehditleri Sürecin Bir Parçası

Amerika’da yaşayan müşterilerine yönelik olarak marjin ve lending ürünlerini kaldırma kararı, gelen kapatılma tehditlerine karşı önemli bir adım.

Yakın geçmiş zamanda marjin ticareti sunan 1Broker, federal yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle kapatılmıştı. FBI tarafından 1broker.com’a el koyulmasının ardından kapatılma işlemlerinin farklı sitelere sıçrayabileceği de belirtilmişti.

Günlük işlem hacminin yaklaşık 40 milyon dolar seviyesinde olmasıyla birlikte, dünyanın en büyük kripto para borsaları arasında yer alan Poloniex’in aldığı kararla ne kadar kan kaybedeceği ise merak konusu. Müşterilerinin önemli kısmının ABD’de yaşayanlardan oluşması, önemli detaylar arasında.

Poloniex Borsası için Yenilenme Süreci

En önemli kripto para borsalarından biri olan Poloniex’in yenilenme sürecine girebileceğine dair beklentiler mevcut.

ABD’li müşterilere yönelik olarak işlem kısıtlandırmalarının tam anlamıyla getirilmesinin ardından Poloniex borsasının toplam günlük işlem hacminin önemli miktarında azalma yaşanabilir.

Net olarak uygulamanın başlatılmasından sonraki dönemde, Poloniex için farklı çalışmaların yürütülmesi sonucunda günlük işlem hacminin yukarıya çekilebilmesi mümkün. ABD tarafından var olan sert tutum, Poloniex gibi ABD’li müşterilere sahip olan farklı borsaları da olumsuz etkileyebilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.