Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,315.85
+311.65
Ethereum
$3,134.59
-0.91
Litecoin
$85.39
+1.66
DigitalCash
$30.31
+0.44
Monero
$120.42
+0.58
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.68
+0.42
Dogecoin
$0.15
-0

Uluslararası Ödemeler Bankası’ndan Merkez Bankalarına Dijital Para Çağrısı

0 385

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) tarafından merkez bankalarına dijital paralar hakkında bir çağrı geldi. BIS İnovasyon Merkezi Müdürü Benoît Cœuré tarafından yapılan çağrıda ülkelerin kendi dijital paralarını üretmeleri gerektiği belirtiliyor.

Finans Sistemi Değişiyor!

Bugün yaptığı konuşmada Cœuré tarafından şu sözler kullanıldı:

“Yasal izin almak isteyen stablecoinler kapımıza dayandı. Merkeziyetsiz finans platformları, geleneksel finans aracılığına meydan okumaya başladı.”

Son günlerde kripto para projelerinin yaygınlık kazanmasına dikkat çeken müdür ülkelere çağrı yaptı. Bu çağrıda ise değişen finans sistemine ayak uydurmak için dijital paralara dikkat çekiliyor. Yapılan konuşmadan dikkat çeken bir diğer kısım ise şu şekilde:

“Emin olun; global stablecoinler, DeFi platformları ve büyük teknoloji firmaları, günümüz bankalarının modellerine meydan okuyacak. […] Merkez bankalarının harekete geçme vakti geldi geçiyor bile. CBDC’lerin üretilmesi seneler sürecek ve stablecoinler ile kripto varlıklar, çoktan kullanım halindeler.”

Kısacası günümüzde değişen teknoloji ile birlikte insanların farklı alanlara yöneldikleri belirtilmekte diyebiliriz. Bu noktada hükümetlerin dikkatli olmaları gerektiği vurgulanırken dijital paraların da altı çizildi.

Popüler Analist 2021 Yılı Sonu İçin Dikkat Çeken Tahminlerini Açıkladı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.