Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,932.00
-750.66
Ethereum
$3,135.94
-23.51
Litecoin
$86.94
+2.99
DigitalCash
$30.25
-0.55
Monero
$120.84
+0.82
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.11
+0.73
Dogecoin
$0.15
-0

Türk profesör açıkladı : Bitcoin caiz değildir

0 273

Türk profesör açıkladı : Bitcoin caiz değildir.

 Ünlü Türk ilâhiyatçı ve yazar Hayrettin Karaman, Bitcoin ve kripto paralarla ilgili önemli bir açıklamada bulundu. İslâm hukuku profesörü Hayrettin Karaman, Bitcoin’in caiz olmadığını öne sürüyor. Hayrettin Karaman, bu görüşünün nedenini ise  “Kripto para aşırı elektrik israfına sebep olduğu ve varislere intikal etmemesi gibi nedenlerden dolayı caiz değildir” ifadeleri ile açıklıyor.

Ünlü Türk ilâhiyatçı: Bitcoin caiz değildir!

Bir dönemler “Saray Fetvacısı” olarak da bilinen ünlü Türk ilâhiyatçı Hayrettin Karaman,  kripto paranın caiz olup olmamasına ilişkin yazısında, kripto para sahiplerinin bilinmediğini, sistemin kara para aklama benzeri suçlara açık olmayı kolaylaştırdığını ve miras olarak varislere geçmediğini belirtti. İslâm hukuku profesörü Hayrettin Karaman, konuya yönelik şunları söyledi:

SONUÇ OLARAK, BU SİSTEME GİRMEK VE KULLANMAK; YÜKSEK RİSK TAŞIDIĞI, ÇOK OYNAK VE KAYGAN SİSTEME SAHİP OLDUĞU, AŞIRI ELEKTRİK İSRAFINA SEBEP OLDUĞU VE HUKUKİ BOŞLUKLAR SEBEBİYLE HIRSIZLIK GİBİ SUÇLARA CEZA VERİLEMEMESİ, KARA PARA AKLAMAYA AÇIK OLMASI VE DİJİTAL PARA HESAP SAHİBİ ÖLDÜĞÜNDE VARİSLERE İNTİKAL ETMEMESİ GİBİ SEBEPLERDEN DOLAYI CAİZ DEĞİLDİR.

Öncü Türk Bitcoin Borsasından Yatırımcılara 4 Büyük Müjde!

Hayrettin Karaman’a göre Bitcoin ve kripto paralar

Hayrettin Karaman açıklamalarının devamında “Helal Finans Açısından Dijital-kripto Paralar Çalıştayı’nda” açıklanan maddeleri sıralayarak şunları söyledi:

ŞİMDİ DE ASRIMIZDA İNTERNETE BAĞLI OLARAK YENİ BİR PARA SUNULMAYA ÇALIŞILIYOR. KRİPTO PARALAR VEYA DİJİTAL KRİPTO PARALAR; DEVLETİN VE DÜNYADAKİ OTORİTELERİNDEN UZAK, KONTROL EDİLEMEZ, DONDURULAMAZ VE PARA TRANSFERİNDE ARACI KURUMLARI (BANKALARI) ARADAN ÇIKARTAN BİR SİSTEM.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.