Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,349.41
+73.6
Ethereum
$3,089.82
-18.41
Litecoin
$79.64
+1.63
DigitalCash
$28.23
-0.02
Monero
$121.97
-0.21
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.20
-0.18
Dogecoin
$0.16
-0.01

TBMM’de Kripto Paralar Hakkında Konuşulanlar.. Vergi Geliyor mu?

0 542

Son günlerde çokça merak edilen kripto para toplantısı TBMM’de bugün gerçekleşti. Sektörden deneyimli birçok ismin de eşlik ettiği toplantı AK Parti Grup Başkanvekillerinden Mustafa Elitaş’ın daveti üzerine yapıldı. Sektörün tanınan isimlerini meclise davet eden Elitaş, kripto paralarda vergi konusuna da değindi.

Kripto Paralara Vergi Gelecek mi?

“Vergi konusunda şöyle söylendi. Bir vergi olması kanaatindeler. Yani bu banka sigorta muamele vergisi gibi mi olur, gelir vergisi mi olur, nasıl olacağıyla ilgili dünyadaki örneklerini sanıyorum İngiltere’den verdiler. Biz bu çalışma içerisinde sistemin nasıl rahat yürüyeceği konusunu değerlendirdik. Yani koyduğumuz maddeyle iyi bir şey yapalım derken bu sanal aleme girişi korkutup ortadan kaldırır mıyız düşüncelerini tartıştık. Vergiyle ilgili de bir kısımda konuştuk. O verginin nasıl alınıp nasıl takip edileceği konusu Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın işi arasında gözüküyor.”

Yukarıdaki açıklamaya ek olarak ortada bir taslak olduğuna dair iddialar da ortaya atıldı. Ancak taslağın düzenlenmesi gereken bazı yerleri olduğu bildirilmekte. Bu yüzden de planlar 2022 yılının sonlarına kalabilir. Ancak yine de net bir tarih olmadığı belirtiliyor:

“Bu konuda bir şey söylememiz doğru olmaz. Çünkü parlamentonun gündemi ve o günün atmosferi nasıl olacağı konusunda, siz de bilirsiniz şu tarih olacak diye bir şey söz konusu olmaz olmaz. Bugün konuşulanlarla ilgili diğer arkadaşlara çağrı yaptık zaten, bu anlamda bir teknik çalışma gerçekleşecek. Adalet Bakanlığı’ndan arkadaşlarımız da vardı bugün, Kanunlar Genel Müdürlüğü’nden bir arkadaşımız geldi. Onlar bir çalışma yapacaklar. İlgili paydaşları çağırıp, bürokrasiyle kanun teklifini ve teklif sahibi olan arkadaşımızın bürokrasiyle karşı karşıya gelip endişelerini bürokrasiye sorup onlar da cevapladıktan sonra endişelerin giderildiği ve ortak noktada buluşulmaya çalışılan bir metin hazırlanması daha sonraki aşamalarda olacak.”

Yasanın bir an önce hayata geçirilmesini umut ettiklerini belirten Elitaş, AK Parti grubu olarak da bir araya geleceklerini belirtti. Konuşmanın devamından bir açıklama ise şu şekilde:

“Kripto varlık yasa taslağı konusunda çalışmamıza katkı sağlayacak arkadaşlarımız da bulundular. Görünen o ki, dünyada çok hızlı bir şekilde yaygınlaşan 2010 yılında hayatımıza giren sanal para diye ifade edilen 10 yıllık bir süre içerisinde dünyada çok hızlı bir gelişme ortaya çıktı. Bu gelişmeye çeşitli ülkeler ayak uydurmaya gayret ettiler. Bugüne kadar aldığımız bilgilere göre görüyoruz ki, 7 veya 8 ülke bir yasal düzenlemeyi gerçekleştirmiş. Biz buradan, platform üyelerinden, bize bilgi veren arkadaşlarımızdan aldığımız ortak kanaat şu, bir an önce kripto varlıklarla ilgili düzenlemenin yapılmasının, benim de altını çizerek söylediğim gibi bu yapılan düzenlemenin işin felsefesini engelleyecek şekilde manialar oluşturmaması, yapılan mevzuatın daha net bir şekilde olup ikincil mevzuatlarla tekrar düzenlenmesi konusunda ortak bir kanaatimiz oldu. Çünkü dijital mecralarda değişimin hızına ayak uydurabilmeniz mümkün değil. Bir kısım arkadaşlar ‘maddi’ düzenlensin diye ifade ettiler ama net bir şekilde maddi düzenlenmesinin daha sonra eksik kalabildiğini görüyoruz.”

Bir Günde Müthiş Yükselen Oasis Network (ROSE) Nedir?

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.