Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,127.82
-2223.89
Ethereum
$3,132.79
-76.45
Litecoin
$84.01
-1.13
DigitalCash
$30.25
-1.14
Monero
$118.88
-3.35
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.73
-1.48
Dogecoin
$0.15
-0.01

Tarbert : İnovasyonları Engellemek İstemiyoruz

0 312

Tarbert : İnovasyonları Engellemek İstemiyoruz .

Amerika Birleşik Devletleri Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (United States Commodity Futures Trading Commission – CFTC) başkanı, kripto para birimleri için “ilkelere dayalı düzenleme” çağrısında bulundu. Temmuz 2019 itibarıyla eski başkan J. Christopher Giancarlo’dan görevi devralan Heath Tarbert, dijital varlıkların düzenlenmesi konusunda yeni bir yaklaşımın kullanılmasını talep etmenin yanı sıra, yeni kuralların kabul edilmesinden önce gelişme ve gözlem süresi için izin de vereceklerini belirtti. 19 Kasım itibarıyla CFTC web sitesi üzerinden kripto düzenlemesiyle ilgili açıklamalarını iletti.

“ilkelere dayalı düzenleme” ifadesini kullanırken, yapılacak düzenlemelerin var olan sisteme hafif bir dokunuştan ibaret olmadığını ve kuralsızlaştırma fikrinden “tamamen uzak” olduğunu vurguladı. Başkan, böyle bir yaklaşımın ayrıntılı kurallardan uzaklaşmaya neden olacağını belirtti. Düzenlemelere uygun biçimde çalışan firma ve ürünlere yönelik “genel olarak belirtilmiş ilkeler” tanımlanacağını söyledi.

İnovasyona izin verme isteği, sahtekarlık toleransıyla karıştırılmamalı

Gelişmekte olan teknolojinin gelişmesine destekleyici bir duruş sergileyen Tarbert, yine de sektörle ilgili risklere büyük önem veriyor. Açıklamasında, “İnovasyonun gelişmesine izin verme konusundaki istekliliğimizin, sahteciliğe veya hafif dokunuşlu yaklaşımlara toleransla karıştırılmaması gerekir” ifadesini kullandı. Tarbert’e göre dijital varlıklar, hırsızlık veya kayıplara yol açabilecek dolandırıcılık ve saldırı gibi operasyonel risklerle karşı karşıya.

CFTC’nin ilkelere dayalı düzenlemenin temel yönlerinin kripto borsalarına ve takas evlerine nasıl uygulanabileceğini düşündüğünü de ekledi. Tarbert’in yeni sanayi yanlısı selefi eski Başkan Giancarlo’nun görüşlerini hatırlattı. Eylül 2018’de kurum, sektörü internetin ilk günleriyle karşılaştırarak, kripto düzenleyicilerin “zarar vermeyecek” bir yaklaşım uygulamaları gerektiğini söyledi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.