Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,031.53
-288.68
Ethereum
$3,073.74
+15.98
Litecoin
$79.01
+0.81
DigitalCash
$28.04
-0.32
Monero
$121.65
+0.54
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.04
-0.27
Dogecoin
$0.15
-0

Selcoin: ‘’2019 yılında bir çok altcoin çöp olacak.‘’

0 690

Bitcoin, kripto para kavramının oluşumundaki başlangıç noktayı oluşturuyor. Blockchain alanında Bitcoin’in yanı sıra Ethereum en önemli ilk buluş olarak değerlendirilmekte.

Mevcut olduğu konum ve değerle her zaman fark yaratan ağ, son dönemlerde katılımcıları nedeniyle zorlu dönemler yaşıyor. ETH teknolojisinin üzerine kurulu olan token sayısında son dönemlerde yüksek yüzdeli yükselişler göze çarpıyor. Kuruldukları ağ üzerinden faaliyetlerini göstermeye devam eden tokenler içerisinde sadece belli başlı projeler vaat edilenleri sunabilmiş durumda. Bu platformda yapılan ICO tüm piyasasının yüksek yüzdeli kısmına denk gelen seviyeye ulaşmış durumda. Yatırımcıların beklentilerini karşılayabilecek özelliğe sahip olan tokenler neredeyse yok seviyesinde.

Ethereum ağının en önemli özelliği, kısa süreler içerisinde yeni tokenlerin oluşturulabilmesi avantajı olarak tanımlanıyor. Zahmetsizce gerçekleştirilebilen işlemler sayesinde, hızlıca tamamlanabilir durumda olan coinler gösterişli sitelerle birleştirilerek yatırımcı toplamaya başlıyorlar. Ağı üzerine kurulu olan projelerin %95’in üzerindeki kısmı çöp durumda. Platformun genel durumuna da doğrudan etki eden yararsız projeler sonucunda genel itibariyle yatırımcılar mağduriyet yaşıyorlar.

Ethereum ağı devasa çöplüğü andırıyor

Ponzi oluşumlar için her zaman çağın teknolojisini yakalamak kilit noktada bulunuyor. Ethereum ağı, yeni coin oluşturulabilirliği açısından ponziler için gözde konumunda. İşe yaramaz tokenler hazırlayan ekiplerin de bulunuyor olması. Ethereum üzerine yapılan kurulumlar değer arz etmenin tam tersine ağa yük bindiriyorlar. Genel olarak işleyiş yapısına etki etmekle kalmayarak fiyat açısından da düşüşü tetikleyen önemli unsurlar oluyorlar.

Ethereum ağında mevcut olan altcoinlerin çok sayıda olmasıyla beraber 2019 yılında, ne olduğu belirsiz çok sayıda kuruluş çöp haline gelecek. İşleyiş açısından çöp veya ponzi olarak nitelendirilmek istemeyen farklı platformlar kendi ağlarına geçiş yapma hedefine sahipler.

Altcoinler içerisinde mevcut olan çöplerin yüzdesi oldukça yüksek seviyeye ulaşmış durumda. Yatırımcılardan paralarını aldıktan sonra 2019 yılında kapanabilecek çok sayıda proje bulunuyor. ICO aşamasında topladıkları miktarların tamamen kurulan şirketlere kar kalması da bu durumda mümkün olacak.

Kurulum ve dağıtım aşamasında yatırımcılara vaat ettikleri ve gerçek arasında olan farkın uçurum boyutuna ulaştığı çok sayıda coin piyasada mevcut. Çöp olarak tabir edilen işlevsiz ve gelecekte hiçbir değere sahip olmayacak altcoinlerin Ethereum ağında kurulu olmasıyla beraber, yeni yatırımcılar planlamalarını daha dikkatli yapabilirler. Ağ üzerinde bulunmayan diğer umutsuz vaka altcoinlerin %5’lik kısmını ponziler oluşturuyor. Altcoinlerde mevcut olan çöplük durumu, şuan için yarattığı etkiyi geleceğe taşıyacak.

Kripto uzmanı ve fenomeni Selcoin uyarıyor

Kripto uzmanı ve fenomeni Selcoin, uzun zamandır Twitter hesabı üzerinden takipcilerine altcoinler hakkında uyarıda bulunuyor.

Selcoin ile yaptığımız görüşmede Selcoin, altcoin çöplüğü hakkında şu ifadeleri kullandı.

“Ethereum içi çöp dolu görkemli bir Şato.

Ethereum, bitcoin den sonra yapılan ilk önemli icat blockchain alanında. Bu teknoloji üzerinde kurulan coinlerin sayısı inanılmaz bir artış gösterdi, çok fazla ICO yapıldı bu platformda ve çok fazla işe yaramaz proje ortaya çıktı.

Ethereum ağı üzerinde çok kısa sürede yeni bir coin ortaya çıkartabilirsiniz. Bu zahmetsiz yol nedeniyle platformun, %95-%99 aralığında bir çöp yığınına dönüşmesine neden oldu.

Hem ponzi oluşumlar, hem işe yaramayan ve çalışmayan ekipler var. Onlar çalışmak yerine ICO döneminde topladıkları Ethereum’ları satarak geçimini sağlamaktalar. Bu nedenle hem fiyata, hem de ethereum ağında gereksiz yer işgal ettiklerinden dolayı ethereum ağına yük olmaktadır. 

Bunu öngören ve çalışan bir çok platform , Ethereum ağını terk edip kendi ağlarını oluşturmakta ya da farklı ağlar üzerine geçiş yapmaktalar.. 

2019 yılında birçok altcoin çöp olacak. Çöplerin %95i ethereum ağında kurulan coinler, %5i de direkt ponzi oluşumlar.”

2019’da çöp Altcoinler yatırımcılarını üzecek

2019 yılında çok sayıda altcoin tamamen sönmüş olacak. Yüksek değerlemeyle kuruluşa giriş yapmaları, onları kısa ama parlak ışık saçan yıldızlara benzetebilmeyi beraberinde getiriyor. Saçtıkları “sahte” ışıkla yatırımcıları kendilerine çekmeyi başaran altcoinler, kısa süre içerisindeki yok oluşlarıyla çok sayıda kişiden paralarını almış olacaklar. Hiçbir değere sahip olmadan sadece yatırım olarak düşünülmeleriyle tercih edilen Ethereum ağı üzerine kurulu coinler adeta çökecek.

Yatırım yapma aşamasında belli başlı detaylarla anlaşılabilir durumda olan farklarıyla beraber, yatırımcılar için önlem alabilme durumu söz konusu. Ethereum ağı üzerinden kurulan ve ICO’da para toplayan altcoinler içerisindeki bazı varlıklar yeni yılı hiç göremeyecekler. Çok sayıda yatırımcıya ulaştıktan sonra adeta“çöküş” halinde piyasadan kaybolacak olan altcoinler, ciddi derecede kayıpları beraberinde getirecekler.

Yüksek kazanç elde etme amacıyla Ethereum ağı üzerine kurulan çok sayıdaki altcoin, tarihin tozlu raflarına karışacak. Yatırımcılar, yapacakları yatırımlar öncesinde seçenekler arasında değerlendirmeyi doğru şekilde yaparak zarar yaşama durumlarının önüne geçebilirler. 2019 yılı, başlangıcından itibaren çöp altcoinlerin batmasına neden olacak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.