Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,159.23
+323.36
Ethereum
$3,128.91
+17.83
Litecoin
$85.64
+2.05
DigitalCash
$30.20
+0.6
Monero
$120.80
+2.92
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.79
+0.62
Dogecoin
$0.15
-0

SBI Group Xrp’yi destekliyor

1 755

SBI Group Xrp’yi destekliyor.

Ripple’ın token’ı XRP; Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından bir menkul kıymet olarak damgalandı. Bu haberin ardından coin’in ABD pazarındaki pozisyonu sarsıldı. Ancak Ripple’ın Asya’daki en büyük ortaklarından biri olan SBI Group ve yan kuruluşları dijital varlığı desteklemeye devam etti. Desteği güçlendirmek için SBI Group iştiraki SBI VC Trade, XRP kredi (lending) hizmetini başlattı.

Duyuruda şu ifadeler yer alıyor:

“BUGÜN, KİRALIK KRİPTO VARLIK ‘VCTRADE LENDING’ HİZMETİMİZDE XRP’Yİ DE İŞLEMEYE BAŞLADIK. MÜŞTERİNİN SAHİP OLDUĞU XRP’Yİ BİZE ÖDÜNÇ VEREREK, KREDİNİN MİKTARINA VE DÖNEMİNE GÖRE KULLANIM ÜCRETİNİ ALABİLİRSİNİZ.”

Bu, coin kullanıcılarının artık dijital varlık mevduatlarından faiz kazanabilecekleri anlamına geliyor. Para yatırma aralığı 1.000-100.000 token iken borç verme süresi 84 gün olarak belirtildi.

XRP, SBI VC Trade’in borç verme listesine eklenen ikinci kripto para birimi. Platform, borç verme hizmetini Kasım 2020’de Bitcoin ile başlatmıştı. Bununla birlikte XRP’nin ilave edilmesi, ABD’deki düzenleyici tepkisinin karşısında dijital varlık için bir destek olarak düşünülebilir.

SBI Holdings, XRP’nin Japonya yasalarına göre bir “kripto para birimi varlığı” statüsünü destekledi ve şimdi XRP meraklılarının pazardaki ilgisini sürdürmek için çeşitli özellikler sunuyor. Hissedarların getirilerini XRP olarak almasını sağlayarak dijital varlığın benimsenmesi için sürekli bir itici güç sağlıyordu.

Ripple (XRP) ani bir yükseliş ve düşüş yaşadı

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki XRP topluluğu da düzenleyicilere yaklaşarak dava ile mücadele etmeye çalışıyor olsa da, geçtiğimiz günlerde de görüldüğü gibi; XRP’nin değerini yükseltmeye çalışan bir grup trader bulunuyor. 1 Şubat’ta 295.000 Telegram kullanıcısı, XRP’nin fiyatını 10 saat içinde %50’nin üzerine çıkardı.

Ancak fiyat 0.7282 dolara yükseldiğinde piyasa bu değeri destekleyemedi ve çöktü. Birçok kullanıcı, “pump ve dump” yaşandığını öne sürdü. Yazım sırasında XRP 0.39 dolardan işlem görüyor.

1 yorum
  1. […] Hall, düzenleyici kurumun Ripple aleyhindeki davasının kripto para sektörünün genel netlik ihtiyacını vurguladığını iddia […]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.