Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$67,857.67
+788.82
Ethereum
$3,254.28
+0.17
Litecoin
$71.34
+0.45
DigitalCash
$26.78
+0.44
Monero
$161.31
-13.85
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$22.89
+0.41
Dogecoin
$0.13
+0.01

Sanatçı Emre Aydın: “2010’da Bitcoin’i duyup almayan saf gruptanım”

0 330

Sanatçı Emre Aydın: “2010’da Bitcoin’i duyup almayan saf gruptanım”

Bitcoin (BTC) başta olmak üzere, kripto para piyasası ve blockchain teknolojisi üzerine düzenlenen yayına konuk olan sanatçı Emre Aydın, 2010 yılından beri kripto para piyasasından haberi olduğunu söyledi.

20 Ekim tarihinde BtcTurk Youtube hesabı üzerinden paylaşılan Kriptometre programına katılan sanatçı Emre Aydın, BtcTurk CEO’su Özgür Güneri ile birlikte hem kripto para birimlerini hem de Corona virüs salgını döneminde müzik endüstrisini değerlendirdi.

Programın moderatörlüğünü üstlenen ekonomi gazetecisi Ebru Baki’nin sorularını yanıtlayan Aydın, “Kripto dünyasıyla yatırımcı olarak ilginiz ne zaman başladı?” sorusuna çok emin olmamakla birlikte “2010 olduğunu düşünüyorum” cevabını vererek, Bitcoin’den erken dönemde haberi olan isimler arasında yer aldığını belirtti.

Emre Aydın, çok erken dönemde duymuş olmasına rağmen, o tarihte BTC yatırımı yapmayarak hatalı davrandığına dairse şöyle bir itirafta bulundu:

“Çok önceden haberi olup almayan saf gruptanım ben. […] Sadece uzaktan izledim.”

Zamanla Bitcoin’e olan güveninin oluştuğunu söyleyen Aydın’a katkıda bulunan Ebru Baki, “her talepte arzın artmayacağını bilmenin” yatırım konusunda insanları rahatlattığını hatırlattı.

“Bitcoin baştan kafamda oturmadı”

Pek çok müzisyenin iktisat eğitimi aldığını ya da yazılımcı olduklarını söyleyen Aydın, aktif bir yazılımcı olan gitaristinin kendisine Bitcoin’i anlattığını vurguladı. İlk duyduğunda Bitcoin’in temellerine aklının yatmadığını belirten ünlü sanatçı, o dönemde kripto para satın almanın çok zor olduğunun altını çizdi.

“Bir sürü kademeleri vardı. O nedenle vazgeçmiştim. Bu süre içinde bir iki kere daha duydum” diyen Aydın, kuliste Bitcoin madenciliğinden bahsedildiğini de söyledi. Kimi müzisyenlerin madencilik donanımı edinerek BTC madenciliği yaptıklarını vurgulayan ünlü sanatçı, Bitcoin ekosistemine sıcak bakmasını sağlayan sebepleri şöyle sıraladı:

“Ne zaman ki sınırlı kaynak özelliğini öğrendim ve soğuk cüzdan teknolojisinden haberim oldu, o zaman [Bitcoin’e] sıcak bakmaya başladım. […] Para basma yetkisinin herhangi bir merkezde olmaması [ilgimi çekti].”

“Kıt kaynaklardan hoşlanıyorum”

Para basma yetkisinin herhangi bir merkezi yapıda olmamasının Bitcoin’in en güçlü özelliği olduğunun altını çizen başarılı sanatçı, şu ifadelerin altını çizdi:

“[…] Biz bugün Fed’in ağzına bakıyoruz, ne yapacak diye. Benim seçmediğim bir grup insan benim geleceğimle ve sizin geleceğinizle ilgili kararlar veriyor. Bununla ilgili yapabileceğiniz hiçbir şey yok. O kişiler doğru karar alırsa biraz daha refah içinde yaşıyorsunuz, tersi olursa size çok olumsuz yansıyor.”

Geleneksel finans yapılarında sınırsız para basma yetkilerinin olması nedeniyle, insanların her geçen gün emeğinin karşılığını daha az aldığını savundu. “Bitcoin bunlara tepki olarak doğmuştu” diyen Emre Aydın, “kıt kaynakları seviyorum, o yüzden de yatırımlarım devam ediyor ve edecek” şeklinde konuştu.

Kendisine yöneltilen, “İçinde 1.000 BTC olan Bitcoin cüzdanınızı bulsaydınız ne yapardınız?” sorusuna “Hiçbir şey yapmazdım” diye yanıt veren Emre Aydın, “tutmaya devam ederdim” ifadesini kullandı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.