Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,351.31
+76.66
Ethereum
$3,144.64
-2.02
Litecoin
$84.85
+1.17
DigitalCash
$30.43
+0.48
Monero
$120.01
+1.62
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.58
+0.45
Dogecoin
$0.15
0

Sabit Endeksli Kripto Para Tether’de Düşüş

0 501

Alışılagelmiş kripto para modelinden farklı olarak tasarlanan Tether, düşüş yaşıyor.

ABD Doları endeksine sahip olan Tether, henüz ortaklık kuracak banka arayışına çözüm bulabilmiş değil. Yaşanan sorun sebebiyle sabit olması beklenen kripto parada düşüş yaşanıyor.

USDT, tüm kriptolar arasında en yüksek piyasa değerine sahip paralardan biri. Toplamda 2 milyar doların üzerindeki varlığına darbe indiren düşüşler son dönemde artmış durumda.

İlk kez ortaya çıktığından itibaren eleştiri oklarının hedefinde olan kripto para Tether, sabit gidişini uzun süre korumuştu. Yaşanan gelişmelerin olumsuz yönde olması dolayısıyla değer kayıplarının devam etmesi muhtemel görülüyor.

Yeni Sabit Kripto Paralar Tether’in Değer Kaybı için Etken mi?

Tether için etkileyici gelişmeler arasında yeni sabit kripto paraların üst üste piyasaya sürülmesi değerlendirildi. Gemini Dollar ve USD Coin başta olmak üzere, yapılan geliştirmelerle beraber regüle edilmiş paralar değerlerini artırdı.

Çok sayıda yatırımcının USDT tercihlerini geri çekerek, platform değiştirmeleri gündemde. Yapılan panik satışlar dolayısıyla kısa vadeli olarak yaşanan değer kaybı 0.87 seviyesine kadar gerilemesine neden oldu.

Sabit olarak 1 USD seviyesinde olmasına yönelik olarak yapılan çalışmalarla toparlanmayı başardı. İlk kez sert düşüşle karşı karşıya olan Tether’de yaşanan gelişmeler Bitcoin içinse pozitif yönlü etki gösterdi.

USDT için gelecek dönemin nasıl şekilleneceği hakkında herhangi bir önemli gösterge yok. Ancak regüle edilmiş sabit kripto paraların varlığını artırması birer tehdit olabilir. Tether, sahip olduğu konsept açısından daha farklı bir değere sahip.

Tether Sabit Kalacak mı?

Temel amacı yaklaşık 1 değerinde sabit kalmak olmak kripto para için gidişat belirsiz olsa da, hala pazar payı yüksek seviyede.

Değerinin sabit kalmasını etkileyen faktörlerin hız kesmesi dolayısıyla, tekrar uzun süreli olarak sabit değerini koruması muhtemel.

Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın: Facebook, Telegram, Twitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.