Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,535.89
-323.07
Ethereum
$3,151.14
-20.52
Litecoin
$83.96
-1.71
DigitalCash
$30.75
-0.17
Monero
$120.22
-0.25
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.43
-0.62
Dogecoin
$0.15
-0

Saadet zinciri iddasıyla Circle Society’nin hesapları donduruldu

0 290

Saadet zinciri iddasıyla Circle Society’nin hesapları donduruldu .

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir mahkeme, Bitcoin (BTC) para birimi üzerinden saadet zinciri oluşturduğu ve bu yolla 11 milyon dolar yatırım topladığı iddiasıyla yargılanan Circle Society’nin hesabına düzenleyicilerin el koyması yönünde karar verdi. Amerika Birleşik Devletleri Nevada Bölge Mahkemesi’nin 6 Aralık tarihli kararını açıklayan Hakim Jennifer A. Dorsey, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ile Circle Society girişiminin başındaki isim olan David Saffron arasındaki davayı sonuçlandırdı. Kararda, Circle Society suçlu bulundu.

CFTC, Circle Society aleyhinde tazminat kazandı

Hakim Dorsey, “…İhtiyatı tedbir ile sonuçlanan bu kararın, müşterilerin daha fazla zarar görmesini engellemek ve Komisyonun yasal görevlerini daha rahat biçimde yerine getirmesini sağlamak amacıyla verildiğini söyleyebilirim” dedi. Kararın ardından Circle Society’e ait olan varlıklara erişim dondurulacak. CFTC daha fazla yasal işlem yapmadan önce tüm mali kayıtları incelemeye başlayacak. CFTC kurumu, dolandırıcılık amacıyla 11 milyon dolar değerinde Bitcoin ikili opsiyon teklifi sunmaları gerekçesiyle Circle Society ve yönetici Saffron’dan eylül ayının sonunda şikayetçi olmuştu. O dönemde resmi bir açıklama yapan düzenleyici kurum, ekim ayında yayımladığı basın açıklamasında şirketin faaliyetlerini saadet zincirine şu sözlerle benzetmişti:

“Yapılan şikayete göre sanıklar, Saffron’un sahip olduğu ticaret uzmanlığını ve yüzde 300’e varan kâr marjlarını garanti ederek, Circle Society tarafından işletilen bir havuza katılmak için en az on dört üyeden hileli olarak fon talep ettiler ve bu dolandırıcılık vakasını sürdürdüler.”

Hem CFTC hem de konu üzerinde çalışan finansal düzenleyici kurum Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yasaya uygun olmayan kripto para işlemleriyle ilgili soruşturmalar giderek artıyor. Bu soruşturmalar arasında, SEC ile 2017 yılından beri yasal mücadele içinde olan ve sonunda kepenk kapatan Kik davası da bulunuyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.