Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,763.78
-2001.94
Ethereum
$3,171.77
-62.3
Litecoin
$84.11
-1.02
DigitalCash
$30.66
-0.76
Monero
$119.84
-2.86
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$26.83
-1.36
Dogecoin
$0.15
-0.01

Ripple’dan, Dijital Finansmanı Bankasızlara Getirmek İçin 10 Milyon Dolar

0 391

Ripple’dan, Dijital Finansmanı Bankasızlara Getirmek İçin 10 Milyon Dolar

Blockchain destekli havale ağı Ripple, “savunmasız nüfuslar için ekonomik fırsatlar yaratma” konusunda uzmanlaşmış bir sivil toplum kuruluşu (STK) olan Mercy Corps’a, milyonlarca bankasız insana dijital finans sağlamak üzere 10 milyon dolar katkıda bulunacağını duyurdu.

Mercy Corps kıdemli yönetici olan Scott Onder konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapıyor:

“Mevcut finansal sistem parçalanmış, modası geçmiş ve dışlayıcı bir sistem. 1.7 milyar insanı bankasız bırakıyor ve orantısız bir şekilde kadınları dışlıyor. Ortaya çıkan fintech, kripto ve blok zinciri teknolojileri onu radikal bir şekilde dönüştürme potansiyeline sahip ancak bu yeni teknolojiler tasarlanırken ve kullanılırken ihtiyaçları dikkate alınmazsa dünyanın en savunmasız insanları için önemli riskleri de içerisinde barındırıyor.”

STK’nın küresel kaynaklarından yararlanmayı ve “fintech devriminde toplulukların seslerinin duyulmasını ve savunmasız nüfusların geride kalmamasını sağlamak için” ulaşmayı planladığını ekledi.

Küresel Ekonomiye İnsanları Kazandırmak

Sosyal girişimlere odaklanan bir kâr amacı gütmeyen kuruluş olan Ripple ve Rippleworks, STK’ların dağıtılmış defterler, dijital varlıklar ve kripto para birimleri dahil olmak üzere “dijital finansal teknolojilerden yararlanan çözümler” uygulamasına yardımcı olacak. Bu üç yıllık girişim sırasında, kuruluşlar “gelişmekte olan piyasalardaki çok sayıda insanı küresel ekonomiye getirmeyi” planlıyor.

Ripple ve Mercy Corps Ventures, çeşitli pilot projeler üzerinde çalışıyor. Ripple küresel anlamda Güney ve Latin Amerika erken aşama fintech girişimlerine de yatırım planlıyor.Ripple’ın katkısı, Mercy Corps’un saha personelinin önümüzdeki on yılda 10 milyon kişiye ulaşmak amacıyla “bu bölgelerde karşılaşılan finansal zorlukları ele almasına ve dijital finansal çözümleri uygulamasına” yardımcı olacak çeşitli eğitim programlarına aktarılacak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.