Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,066.47
+39.95
Ethereum
$3,185.92
-10.26
Litecoin
$84.40
-0.62
DigitalCash
$31.15
-0.29
Monero
$122.45
+1.28
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.87
-0.5
Dogecoin
$0.16
-0

Herhangi bir dijital para dünyaya hükmedemez!

0 298

Herhangi bir dijital para dünyaya hükmedemez!

Japon hükümetinin en üst kademesinde, Çin’in CBDC’sinin ülkeye oluşturduğu tehdit hakkında bir anlaşmazlık var gibi görünüyor. Daha geçen hafta Japonya Uluslararası İlişkiler Finans Bakanı Yardımcısı Kenji Okamura, “ilk hamle avantajı korkmamız gereken bir şey” diyerek komşusunun alandaki çalışmalar hakkında endişelerini dile getirdi.

Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ), CBDC çalışmalarını yöneten Kazushige Kamiyama’nın açıklamaları önceki düşünce ile çelişiyor gibi görünüyor. Kamiyama, aksine ilk hamle avantajının kolayca dezavantaja dönüşebileceğini ve hiçbir dijital para biriminin hakim olmayacağını söyledi:

“Tek bir dijital para biriminin, her ülke kendi yerleşim sistemini geliştirmek için elinden geleni yaptığı sürece dünyaya hakim olacağını düşünmüyorum.”

Kamiyama, BOJ’nin diğer ülkelerin alandaki ilerlemelerini yakından izlediğini ve onların çalışmalarından bir şeyler öğrenmeyi umduklarını belirtti:

“Sadece Çin’den değil başka ülkelerden de diğer merkez bankalarının ne yaptıklarını takip edip onlardan bir şeyler öğrenmeyi isteriz.”

Kamiyama ayrıca, BOJ tarafından bir CBDC yayımlanması durumunda bankanın, bildirilen miktara ve varlık birimlerinin ne kadarının yasal bir şekilde tutulmasına izin verileceğine üst limitler uygulama ihtimalinin de var olduğunu söyledi. Kamiyama, böyle sınırlamaların ticari bankalardan sermaye kaçışını engellemek için devreye sokulabileceğini söyledi ve “Bu bir seçenek. Ancak bu kesin olarak gerçekleşeceğini söyleyebileceğimiz bir şey değil” diyerek konuyu detaylandırdı.

Dünya genelinde CBDC yarışı tam gaz devam etse de politika üreticileri özgün fikir olarak doğru yaklaşımı bulmakta zorlanıyor gibi görünüyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.