Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,315.85
+311.65
Ethereum
$3,134.59
-0.91
Litecoin
$85.39
+1.66
DigitalCash
$30.31
+0.44
Monero
$120.42
+0.58
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.68
+0.42
Dogecoin
$0.15
-0

SEC, Ripple’ın Temel Savunmasına Karşı Harekete Geçti

0 501

SEC, Ripple’ın Temel Savunmasına Karşı Harekete Geçti

Aralık ayının sonundan bu yana devam eden Ripple ve SEC davasında yeni bir gelişme yaşandı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yakın zamanda şirketin CEO’su Brad Garlinghouse ve kurucu ortağı Chris Larsen da dahil olmak üzere Ripple’ın; XRP tekliflerinin federal menkul kıymetler yasalarını ihlal edebileceğini fark ettiğini söyledi.

Ripple – SEC davasında yeni gelişme

Ripple’ın savunması, SEC’nin şirketi menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiği iddiaları konusunda bilgilendirmediği varsayımına dayanmaktaydı. Ancak kurum, tüm bu yıllar boyunca kripto para endüstrisinde menkul kıymetler yasalarının uygulandığı konusunda ısrar ediyor. Hamle, Brad Garlinghouse’un aslında kripto ile sermaye artırmanın menkul kıymetler yasalarına tabi olduğunu belirten DAO raporunu okuduğunu söylüyor:

Ancak SEC, Ripple’ın faaliyet gösterdiği dijital varlık alanındaki menkul kıymetler yasalarını inkar edilemez şekilde uyguluyordu. Ayrıca yaptırım eylemleri ve DAO Raporu gibi resmi kurum kanallarını kullanıyordu (ve SEC personeli de ayrıca görüş sağlıyordu).

“Düzenleyici belirsizlik”

SEC, Ripple’ın kurumun şirketi Nisan 2018’de araştırmaya başlamasından önce eylem mektubu sunmadığını savunuyor:

“Ripple, menkul kıymetler yasalarının geçerli olabileceği konusunda gerçek bir ihbarda bulundu ve o sırada diğer piyasa katılımcıları tarafından takip edilen bir yol olan belirsizliği açıklığa kavuşturma konusunda herhangi bir adım atmadı.”

Bazı borsalar XRP’yi listeleyip listeleyemeyeceklerini öğrenmek için SEC’e yaklaşırken düzenleyici, devam eden araştırmaları halka açıklayamadığı için netlik sağlayamadı.

Ripple’ın, SEC’nin son hamlesine 13 Mayıs’a kadar yanıt vermesi gerekiyor.

Yazım sırasında Ripple’ın yerel token’ı XRP, 1.05 dolar seviyesinden işlem görüyor. Coin, geçtiğimiz hafta önemli derecede toparlanma yaşamıştı ancak genel kripto para piyasasını kasıp kavuran düşüş dalgasından etkilendi. Son 24 saat içerisinde yüzde 5.7’lik bir düşüş yaşamış durumda.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.