Ripple, ABD’de yasal netlik olmaması nedeniyle Avrupa veya Asya’ya taşınmayı düşünmüyor.6 Ekim’de LA Blockchain Zirvesi’nde konuşan Ripple kurucu ortağı Chris Larsen, ABD’nin kripto para temelli yeni nesil küresel finans sistemine hazırlıkta geride kaldığını söyledi. Bu durum, ABD’li yetkililerin “yaptırım yoluyla düzenleme” politikasıyla birleşince Ripple, ülkeden tamamen ayrılmayı değerlendirmeye başladı.

Larsen, “Mesaj şu: Blockchain ve dijital paralar ABD’de istenmiyor. Çalışmak istiyorsanız muhtemelen başka bir yere gitmeniz gerekecek. Dürüst olmak gerekirse, merkezimizi daha kripto dostu bir ülkeye taşımayı bile düşünüyoruz.” diye belirtti.

Chris Larsen, LA Blockchain Zirvesi’nde konuşuyor

Larsen, şirketin Birleşik Krallık, İsviçre, Singapur veya Japonya gibi bir ülkeye taşınmayı düşündüğünü, çünkü ABD’deki tüm blockchain ve dijital paraların Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) gibi düzenleyici organlar ile başlayıp bittiğini açıkladı.

“SEC’nin kripto ve blockchain sektörü için tutumunun daha kötüsü olamaz. Yalnızca ezip bir kenara atıyor.’”

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, bir gönderisinde “Ripple gibi sorumluluk sahibi oyuncular, kurallardan kaçınmaya çalışmıyor. Yalnızca yasaların net olduğu bir ülkede faaliyet göstermek istiyoruz.” diye belirtti.