Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,303.08
-491.96
Ethereum
$3,556.51
-17.31
Litecoin
$102.56
+7.3
DigitalCash
$40.13
+1.69
Monero
$135.03
-2.11
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$34.78
+2.55
Dogecoin
$0.21
-0

Ripple şirketinin elinde yüklü miktarda xrp tutması bir risk mi ?

0 317

Ripple şirketinin elinde yüklü miktarda xrp tutması bir risk mi ?

Block Digital’in kurucu ortağı ve araştırma ve geliştirme başkanı, Ripple’ın elinde XRP tutmasının potansiyel pozitif ve negatif yönlerini ortaya koydu.Real Vision ile yeni bir röportajda Santiago Velez, Ripple’ın toplam XRP arzının yarısından fazlasına sahip olmasının üçüncü en büyük kripto para biriminin piyasa değerine göre büyümesine yardımcı olup olmayacağı veya engelleyip engellemeyeceği konusundaki tartışmalı soruyu ele aldı.

Velez, Ripple’ın varlıklarını halka açık bir şekilde takip etme ve XRP’lerinin büyük çoğunluğunu emanet cüzdanlarına yerleştirme çabalarını övdü. Ancak Ripple’ın sahip olduğu varlıkların risk oluşturduğunu söylüyor. Ripple kullanıcılarının, Bitcoin kullanıcılarının açık piyasada büyük miktarlarda BTC satmaya karar verebilecek balinalara benzer bir sorunla karşı karşıya olduğunu belirtti.Velez, geleneksel yatırımcıların benzer bir riskle karşı karşıya olduğu ve Amazon yatırımcılarının bir gün Jeff Bezos’un AMZN hisselerinin bir kısmını satmaya ve fazla arzı piyasaya sürmeye karar verebileceğini bildiği fikrine katıldığını söylüyor:

“Ripple’a yöneltilen birçok eleştiri, en çok XRP sahibinin onlar olmasına yönelik. Piyasaya girebilecekleri bu muazzam riski temsil ediyorlar ve siz, token yatırımcısı olarak yaşanabilecek o büyük kaymaya maruz kalıyorsunuz…

[Amazon] hissedarları arasındaki fark; onların yeni hisseler yaratabilecek olmaları, hisse senetlerini paylaşabilecekleri gibi şeyler. Oysa bilinen toplam arzla bunu yapamazsınız. Gerçekten yapabileceğiniz tek şey, o 99 veya 100 milyar XRP içinde oynamaktır. Bu sizin maksimum ödeneğiniz.”

Velez, Ripple’ın XRP varlıklarındaki şeffaflığını övüyor ve kriptodaki en şeffaf şirketlerden biri olduğunu söylüyor:

“Benim için XRP, en şeffaf olan ekosistemlerden biri. Ripple toplulukla iletişim halinde, oysaki bunu yapmak zorunda değiller. XRP’leri Escrow sözleşmelerine koyma yükümlülükleri yoktu, ancak yine de yaptılar ve ne kadar çıktı verdiklerini, ne kadar sattıklarını tam olarak rapor ediyorlar. Bu da başka bir önemli konu. Tam olarak ne kadar sattıklarını bildiriyorlar.

Şimdi, CoinMetrics, programlarının mükemmel bir analizini yaptı ve bunların iddiaları ile tam olarak eşleşip eşleşmediğini; bir parasal ihraç eğrisi oluşturup bunu bildirilen satış miktarıyla örtüşüp örtüşmediğini karşılaştırabildi. İddialarının ne kadar doğru olduğunu derinlemesine incelediler. Oldukça yakındılar, bazı küçük tutarsızlıklar vardı, ancak yaptıkları iş analizi mükemmeldi, ancak aynı zamanda bir yatırımcı için bu sistemin neredeyse tam olarak amaçladıkları gibi çalıştığını esasen doğruladı.”

Velez: Ripple (XRP) büyümesini ödeme sektörüne borçlu olacak!

Velez, nihayetinde XRP’nin değer teklifinin Bitcoin’den çok farklı olduğunu söylüyor. Altına alternatif bir değer deposu olmaktansa, XRP’nin büyümesinin ödemeler dünyasında elde ettiği faydaya bağlı olacağını söylüyor.

Ripple’ın XRP tabanlı havale platformu On-Demand Liquidity, XRP’nin finansal kurumlara çeşitli para birimlerini tutmaya gerek kalmadan küresel piyasalara hızlı bir şekilde para aktarma metodu, bunun bir örneği:

“XRP Ledger özellikle ödemeleri çözmeye çalıştı. Neden bunu yapmaya çalışıyor? Gösterdiği konsensüs algoritması çok yüksek bir verime sahip. Saniyede yaklaşık 1.500 işlem. Bitcoin ise saniyede üç ila dört işlem yapıyor. Ethereum sanırım saniyede 15 işlem.

Ödeme katmanınız olarak saniyede 1.500 işlemin kullanılabilir olması ne anlama geliyor? Token’ınız çok fazla likiditeye sahipse, bunun üzerine çok ilginç kullanım senaryoları oluşturabileceğiniz anlamına gelir. Çok hızlı bir ödeme katmanınız varsa, üzerine inşa ettiğiniz herhangi bir 2.katman çok hızlı bir şekilde yerleşebilir.

Belki [yerel] ekonomilerdeki bankalar, ‘Hey, biraz XRP almak istiyorum çünkü XRP varsa, başka para birimine ihtiyacım yok. Dolara bile ihtiyacım yok. XRP varsa, birdenbire Japonya’ya, Meksika’ya, Filipinler’e, Brezilya’ya erişebilirim.’ der.

Farklı yetki alanlarında tüm bu likidite çiftlerine sahip tek bir uluslarüstü para birimini tutarak, birdenbire büyük ölçekte işlem yapabilirsiniz. Bu küresel bir ağ etkisidir. Tayland bahtı veya pesosu arasındaki yerel yargı çiftinin küçük ağ etkileri, küresel bir ağ etkisine ölçeklenebilir.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.