Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,159.23
+323.36
Ethereum
$3,128.91
+17.83
Litecoin
$85.64
+2.05
DigitalCash
$30.20
+0.6
Monero
$120.80
+2.92
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.79
+0.62
Dogecoin
$0.15
-0

Ripple Şirketi Sec’e yanıt verdi

0 506

Ripple Şirketi Sec’e yanıt verdi

Ripple, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile mücadelesini hızlandırıyor. Blockchain şirketi, “XRP’yi bir yatırım sözleşmesi olarak satmadığını veya dağıtmadığını” iddia ederek, sonradan değiştirilmiş SEC davasına ilk resmi yanıtını sundu.SEC’in, token’ın küresel olarak 1.4 milyardan fazla işlem kaydettiği gerçeğini “görmezden geldiğini” veya “yanlış tanımladığını ileri sürüyor.Ripple genel danışmanı Stu Alderoty, Ripple’ın ayrıca SEC’in piyasa katılımcılarıyla yaptığı toplantılar hakkında daha fazla bilgi edinmeyi dört gözle beklediğini belirtiyor. Ripple, SEC ile gerçekleştirilen ön duruşmasında, SEC’in daha önce çeşitli piyasa katılımcılarını XRP’nin menkul kıymet durumu konusunda uyarmadığına dair kanıtlar elde ettiğini belirtmişti.

Ripple, XRP’yi oluşturduğunu reddediyor

SEC davası, Ripple kurucu ortakları Jed McCaleb, Arthur Britto ve şirketin CTO’su David Schwartz’ın “düşük maliyetle” 100 milyar XRP token’ı çıkarmaktan sorumlu olduğunu belirtiyor.Ripple, Schwartz’ın SEC davasından aylar önce yayınlanan tweet’inde Ripple’ı yaratan kişilerle XRP’yi yaratan kişilerin “hemen hemen aynı kişiler” olduğunu belirtmesine rağmen; CTO’nun cevabında bu iddiayı reddediyor:

“XRP’Yİ OLUŞTURAN KİŞİLER, RİPPLE’I OLUŞTURAN KİŞİLERLE HEMEN HEMEN AYNI VE DİĞER ŞEYLERİN YANI SIRA ÖNCELİKLİ OLARAK XRP’Yİ DAĞITMAK İÇİN RİPPLE’I YARATTILAR.”

Ripple’ın en son yayınlanan belgesine göre, “şirketin kripto para biriminin büyük bir çoğunluğunu elinde tutması, Exxon’un petrol tutmasına benzer”. Şirket, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

“BİRÇOK KURULUŞ BÜYÜK MİKTARLARDA EMTİAYA SAHİP VE EMTİA PİYASALARINA YOĞUN BİR ŞEKİLDE KATILIR. EXXON’UN, YÜKLÜ MİKTARDA PETROLÜ VARDIR, DE BEERS’IN BÜYÜK ORANDA ELMASI VARDIR. BİTMAİN VE DİĞER ÇİNLİ MADENCİLER ÇOK YÜKSEK SAYIDA BİTCOİN SAHİBİDİR.”

Ripple’a göre yöneticilerin token satışı hakkında yeterli bilgi yok

Şirket, davayı reddetmek için yakın zamanda iki ayrı mektup gönderen yöneticilerin satışları hakkında yeterli bilgi olmadığını iddia ediyor:

“RİPPLE, BAY GARLİNGHOUSE’UN XRP SATIŞLARINA İLİŞKİN 186. PARAGRAFTA YER ALAN İDDİALARI KABUL ETMEK VEYA REDDETMEK İÇİN YETERLİ BİLGİYE SAHİP DEĞİL VE BU NEDENLE REDDEDİLDİ.”

Yine de, çalışanlarının token’ın “işlem fiyatını ve hacmini” gözlemlediğini kabul ediyor:

“RİPPLE, HERHANGİ BİR YANITIN GEREKLİ OLDUĞU ÖLÇÜDE İDDİALARI REDDEDİYOR. ANCAK RİPPLE ÇALIŞANLARININ XRP’NİN ALIM SATIM FİYATINI VE HACMİNİ ZAMAN ZAMAN GÖZLEMLEDİĞİNİ KABUL EDİYOR.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.