Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,508.19
+551.87
Ethereum
$3,153.50
+17.76
Litecoin
$85.39
+1.96
DigitalCash
$30.38
+0.53
Monero
$119.46
+1.26
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.07
+0.94
Dogecoin
$0.15
0

Paribu : Upbit Saldırısını Takipteyiz , Desteğe Hazırız

0 443

Paribu : Upbit Saldırısını Takipteyiz , Desteğe Hazırız .

Kripto para borsası Upbit’ten çalınan 50 milyon dolar değerindeki Ether’in aktarıldığı cüzdanların işlem geçmişinde adı geçen Türk kripto borsası Paribu, konuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Güney Kore merkezli kripto para borsası Upbit’ten çalınan 342 bin Ether (ETH), borsa yetkilileri tarafından 27 Kasım günü doğrulanmıştı. Açıklamaya göre yaklaşık 50 milyon dolar değerindeki çalıntı Ether, bilinmeyen bir cüzdana aktarıldı.  Kırılgan durumda olan Bitcoin (BTC) değerini kısa süreliğine 7 bin dolar altı seviyelere düşüren olayla ilgili Binance birçok borsa, kendi kayıtlı cüzdanlarını incelediğini ve olayı takip ettiğini açıkladı. İşlemlerin yapıldığı cüzdanlar incelendiğinde, paranın aktarıldığı ana cüzdana daha önce transfer yapan cüzdanlar arasında Paribu’ya kayıtlı bir cüzdanın da yer aldığı görüldü. Paribu yetkililerine konuyla ilgili ulaştığında şu yanıtı aldı:

“Upbit’te yaşanan güvenlik sorunuyla ilgili süreci sektörel paydaş olarak yakından takip ediyoruz. Paribu, güvenlik politikaları dahilinde yasa dışı transferleri önleme prosedürlerini ve algoritmalarını hassasiyetle, kesintisiz olarak uygulamaya devam ediyor.

Resmi ve resmi olmayan kaynaklar da dahil olmak üzere konu tarafımızdan takip ediliyor. Halihazırda şüpheli bir işlem girişimi tespit edilmemiştir. Konuyla ilgili aksiyon alınması gereken herhangi bir durumun oluşması halinde Upbit ve gerekli tüm sektörel paydaşlarla her zaman olduğu gibi iş birliği yapılacaktır.”

Binance de vaziyet aldı.

Olayın yaşandığı gün bir tweet atan Binance CEO’su Changpeng Zhao şu açıklamayı yapmıştı:

“Binance’e yönlendirilebilecek herhangi bir hack’lenmiş fonun derhal dondurulmasını sağlamak amacıyla Upbit ve diğer sektör oyuncularıyla birlikte çalışıyoruz.”

“Hacker, tam da UPbit yetkilileri kripto para transferlerini soğuk cüzdanlarına (cold wallet) aktarırken harekete geçmiş. Dolayısıyla bu işin firma içinden biri tarafından gerçekleşmesi, dışarıdan yapılan saldırıdan daha olası.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.