Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,087.05
+1580.78
Ethereum
$3,053.11
+60.62
Litecoin
$80.40
+0.48
DigitalCash
$28.85
+1.09
Monero
$115.73
-0.9
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$25.91
+0.52
Dogecoin
$0.15
0

Libra’nın yeni üyesi Blockchain Capital oldu

0 325

Libra’nın yeni üyesi Blockchain Capital oldu

Facebook liderliğinide kurulan Libra Derneği, risk sermaye şirketi Blockchain Capital’i de saflarına ekledi.

18 Eylül’de yayınlanan blog gönderisinde, Cenevre merkezli konsorsiyum, Blockchain Capital’i “daha adil ödeme sistemi” oluşturmak için blockchain teknolojisi kullanmak adına arasına aldı.

Blockchain Capital, blockchain endüstrisindeki uzmanlığını, endüstri figürlerini ve girişimlerini Libra’ya entegre edecek. Libra Derneği Başkan Yardımcı Dante A. Disparte, yeni üyeleri hakkında bazı açıklamalarda bulundu:

“Libra Derneği’nin bir üyesi olarak Blockchain Capital, sorumlu finansal hizmetler yenilikçiliğini destekleyen blockchain tabanlı bir ödeme sistemi konusunda bizlere yardımcı olacaktır.”

Blockchain Capital 2013 yılında kuruldu ve Ripple ve Coinbase olmak üzere birçok kripto para şirketine yatırımlarda bulundu.

Facebook Libra’yı Yerden Kaldırmaya Kararlı

Facebook, geçtiğimiz yıl kripto para projesini açıkladıktan sonra ağır tepkiler ile karşılaştı. Ancak şirket tüm bu tepkilere rağmen Libra hırsından vazgeçmedi ve geliştirmek için de elinden gelen tüm çabayı gösteriyor.

Libra Derneği geçtiğimiz Perşembe günü, uluslararası bankacılık devi HSBC’nin eski CEO’su James Emmett’i, yan kuruluşu Libra Network LLC’nin yeni genel müdürü olarak işe aldığını duyurdu. Libra Derneği CEO’su Stuart Levey’e göre Emmett, “Libra’nın vizyonunu gerçeğe dönüştürmeye yardımcı olacak, uzmanlığa ve operasyonel deneyime sahip.”

Facebook, kripto para projesini Haziran 2019’da açıkladı. O sırada sosyal medya devi, bir varlık rezervi ile desteklenecek olan Libra adlı stablecoin için beyaz bülten de yayınladı.

Kripto para projesini denetleme rolünü üstlenmesi için görevlendirilen Libra Derneği’nin üyeleri arasında PayPal, Mastercard, Stripe, Visa, eBay gibi dev şirketler bulunuyor. Bununla birlikte bu kurucu üyelerin çoğu, o zamandan beri kripto proje konusunda herhangi bir girişimde bulunmadı ve bazı üyeler de birlikten çekildi.

Tüm bunlara rağmen Libra, kurucu üyelerinin bazılarının kendisini terk etmesine rağmen herhangi bir sarsıntı geçirmedi. Bu yılın başlarında ise dernek, Libra kripto para biriminin ülkelerin finansal istikrarı için bir tehdit olmadığını göstermek adına, tüm incelemelerini yeniledi. Dahası dernek bu yıl, Checkout.com, Tagomi, Haifer International ve Shopify gibi önemli şirketleri de üyeleri arasına eklemeyi başardı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.