Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,073.63
-2341.43
Ethereum
$3,127.07
-92.7
Litecoin
$83.24
-1.64
DigitalCash
$29.90
-1.38
Monero
$118.42
-3.38
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.45
-1.68
Dogecoin
$0.15
-0.01

Bu hafta izlenecek en iyi 5 kripto para birimi: BTC, NEO, XMR, ADA, LINK

0 385

Bu hafta izlenecek en iyi 5 kripto para birimi: BTC, NEO, XMR, ADA, LINK

Toplam kripto piyasası kapitalizasyonu 6 Eylül’den itibaren 314 milyar dolara yaklaştı ancak 350 milyar doların üzerinde kalmaya çalışıyor, bu da daha yüksek seviyelerin satıcıları çekmeye devam ettiğini gösteriyor.

DeFi tokenleri güçlü bir boğa koşusuna başlarken, Bitcoin’in ( BTC ) hakimiyeti Mayıs ortasındaki% 68’in üzerinden bu ayın ilk yarısında yaklaşık% 56’ya düştü. 

Ancak, geçtiğimiz birkaç gün içinde DeFi varlıkları keskin düzeltmelere tanık oldu ve oynaklıkları arttı. Bu muhtemelen tüccarların dikkatini tekrar Bitcoin’e kaydırabilir. Bitcoin’in 11.000 $ seviyesinin üzerinde tutamaması, altcoin ve DeFi-token tüccarlarının güvenini de olumsuz yönde etkileyebilir.

Günlük kripto piyasa verileri görünümü

Günlük kripto piyasa verileri görünümü. Kaynak: Coin360

Bitcoin ivme bulmakta zorlansa da, Bakkt’taki Bitcoin vadeli işlem hacminin artması ve döviz balina oranının yıllık en düşük seviyelere yakın olması olumlu . Bu, balinaların ve kurumsal tüccarların birikimine işaret ediyor.

Şu anda, çoğu büyük kripto para birimi, fiyat hareketi çoğunlukla madeni paraya özgü olduğundan genel bir eğilim izlemiyor. Bu, hem kısa hem de uzun tarafta fırsatlar yarattı. Bu nedenle, bugünkü listede, kripto piyasalarında düşüş yaşayan tüccarlar için iki kısa fikir tartışıldı.

BTC / USD

Bitcoin’deki rahatlama rallisi, 11.147,60 $ ‘lık% 50 Fibonacci geri çekilme seviyesinin yakınında sert bir dirençle karşı karşıya. Bu, ayıların kısa pozisyonları başlatmak için mevcut rahatlama rallisini kullandığını gösteriyor.

BTC / USD günlük grafik

BTC / USD günlük grafik. Kaynak: TradingView

Ayılar, fiyatı yükseliş çizgisinin ve 10.625 $ desteğinin altına çekebilirse, zayıflık sinyali verecektir. BTC / USD çifti 10.625 $ ‘ın altında kalırsa, 9.835 $’ lık yeniden test olasılığını artıracaktır.

Bununla birlikte, parite 10.625 $ ‘lık destekten keskin bir şekilde geri dönerse, bu düzeltmenin bitebileceğinin ilk işareti olacak. Rallinin düşüş trendi çizgisinin üzerinde kırılmasından sonra alım satım ivmesinin artması muhtemeldir.

Fiyat düşüş trendi çizgisinin üzerinde (UTC saati) kapanırsa, 12.460 $ ‘a yükselme olasılığı artar. 12.000 $ ‘da direnç olsa da, aşılması muhtemel görünüyor.

BTC / USD 4 saatlik grafik

BTC / USD 4 saatlik grafik. Kaynak: TradingView

Parite şu anda yükseliş trendi çizgisinden geri dönmeye çalışıyor, bu da boğaların bu desteğe düşüşü satın aldığını gösteriyor. Alıcılar şimdi fiyatı 11.147,60 $ direncinin üzerine çıkarmak için bir girişim daha yapacak.

Sıçrama etkisiz hale gelirse ve ayılar pariteyi yükseliş trendi çizgisinin altına batırırsa, 10.625 $ ‘a düşüş olabilir. Bu, boğalar için önemli bir destek çünkü bu seviye bozulursa satışların artması muhtemel.Parite 10.625 $ ‘dan geri dönerse, birkaç günlük menzile bağlı eylem mümkündür. 4 saatlik grafikteki düzleşen hareketli ortalama, arz ve talep arasında bir denge olduğunu gösteriyor. 

NEO / USD

NEO şu anda 25.23 $ ‘da sert bir dirençle karşı karşıya, bu da ayıların bu direnci agresif bir şekilde savunduğunu gösteriyor. Ancak, yükseliş trendinde olduğu için tüccarların düşüşleri bir satın alma fırsatı olarak görmesi muhtemeldir. 

NEO / USD günlük grafik

NEO / USD günlük grafik. Kaynak: TradingView

Olumsuz taraftaki acil destek 23 dolar ve 10 günlük basit hareketli ortalamada (22.26 dolar) bunun altında. NEO / USD çifti destekten geri dönerse, boğaların satın almak için daha derin bir düşüş beklemediğini gösterecek, bu da olumlu bir işaret.Boğalar fiyatı 25,23 – 25,78923 dolar direnç bölgesinin üzerine çıkarabilirse, yükselişin devam etmesi muhtemeldir. Yukarı yönde bir sonraki hedef 29 dolar.

10 günlük SMA’nın altında bir kırılma, momentumun zayıfladığının ilk işareti olacak ve 20.9633 doların altına düşme, trendde olası bir değişikliğin sinyalini verecektir.

NEO / USD 4 saatlik grafik

NEO / USD 4 saatlik grafik. Kaynak: TradingView

4 saatlik grafik, boğaların fiyatı iki kez 25,23 $ direncinin üzerine çıkardığını, ancak daha yüksek seviyeleri sürdüremediğini gösteriyor. Bu, ayıların bu direnişte ralliyi durdurmaya çalıştıklarını gösteriyor. Bununla birlikte, olumsuz yönde, boğalar fiyatın 23 doların altında kalmasına izin vermedi, bu da alıcıların her küçük düşüşte biriktiğini gösteriyor. 

Bu paritenin birkaç gün daha 23 ila 25,50 dolar arasında kalmasını sağlayabilir. Hareketli ortalamalar düzleşti, bu da arz ve talep arasında bir denge olduğunu gösteriyor. 

XMR / USD

Monero’da ( XMR ) 5 Eylül’ün düşüğü 74.1012 $ ‘dan toparlanma güçlü oldu ve boğalar fiyatı hareketli ortalamaların üzerine çıkardı ve bu da düzeltmenin bitme olasılığını artırdı. 

XMR / USD günlük grafik

XMR / USD günlük grafik. Kaynak: TradingView

Bununla birlikte, ayıların 97.4615 dolarlık dirençte sert bir mücadele olmadan pes etmesi pek olası değil. XMR / USD çifti mevcut seviyelerden keskin bir şekilde düşerse ve 84 $ ‘ın altına düşerse, 74.1012 $’ a düşüş mümkündür.

Tersine, eğer boğalar bir sonraki düşüşü 20 günlük üssel hareketli ortalamada (89 $) durdurabilirse, 97.4615 $ ‘lık bir kırılma olasılığını artıracaktır. Bu direncin üzerinde, 105.9131 $ – 107.3742 $ ‘a bir hareket mümkündür. 107,3742 doların üzerinde bir kırılma, 120 dolara yükselen bir ralli ile sonuçlanabilir.  

XMR / USD 4 saatlik grafik

XMR / USD 4 saatlik grafik. Kaynak: TradingView

4 saatlik grafik 74.1012 $ ‘dan toparlanmanın kademeli olduğunu gösteriyor. Ayılar çifti birkaç kez 30-EMA’nın altında kırsa da, bundan yararlanamadılar ve satışı yoğunlaştırdılar. Bu, boğaların düşüşlerde biriktiğini gösterir. Şu anda, fiyat tekrar 30-EMA’nın altına düştü. Parite mevcut seviyelerden geri dönerse, boğalar fiyatı 97,4615 $ ‘lık genel direncin üzerine çıkarmaya çalışacak.

Ayılar, fiyatı 87.5629 $ ‘lık acil desteğin altında kırabilir ve tutabilirse, kısa vadeli momentumun zayıflaması muhtemeldir. 

ADA / USD

Cardano’da ( ADA ) 6 Eylül’de 0,0855982 $ ‘ın en düşük seviyesinden gelen rahatlama rallisi, 13 Eylül’de 0,0997444 $’ da sert bir dirence çarptı.

ADA / USD günlük grafik

ADA / USD günlük grafik. Kaynak: TradingView

Düşüş trendinde, ticaretin ödül oranını artırdığı için direnç seviyelerine geri çekilme konusunda yetersiz kalıyor. Şu anda, ayılar ADA / USD paritesini 0,0855982 $ desteğinin altına düşürebilirse, düşüş devam edebilir.Yatırımcılar, muhtemel aşağı hareketten yararlanmak için uygun bir stop-loss ile kısa tarafta pozisyon almayı düşünebilirler. Olumsuz yöndeki bir sonraki destek 0,074 dolar, ancak bu destek tutmazsa, düşüş 0,05 dolara kadar uzayabilir. 

Parite 0,0855982 $ ‘dan toparlanırsa ve boğalar fiyatı 0,10 $’ ın üzerine çıkarırsa, bu düşüş görünümü geçersiz olacaktır. Böyle bir hareket, düşüş trendinin sona erebileceğini gösterecektir. Bununla birlikte, bir düşüş trendi biter bitmez yeni bir yükseliş trendinin başlaması gerekli değildir, çünkü çoğu kez fiyat, bir dip oluşturmaya çalışırken menzile bağlı kalır. 

Bu nedenle, tüccarlar bir kenara çekilebilir ve fiyat 0,10 $ ‘ın üzerine çıkarsa yeni bir yükseliş kurulumunun oluşmasını bekleyebilir.

ADA / USD 4 saatlik grafik

ADA / USD 4 saatlik grafik. Kaynak: TradingView

4 saatlik grafik, paritenin kademeli olarak 0,0855982 $ ‘dan kritik desteğe doğru düştüğünü ve bu seviyenin altındaki kapanışın (UTC saati) aşağı hareketin bir sonraki ayağını başlatması muhtemel olduğunu gösteriyor.Bununla birlikte, parite 0,0855982 $ ‘dan geri dönerse, boğalar fiyatı 0,10 $’ ın üzerine çıkarmak için bir girişim daha yapacak. Başarılı olurlarsa, hızlı bir rahatlama mitingi mümkündür.

Tersine, fiyat tekrar 0,10 dolardan düşerse, parite birkaç gün için menzile bağlı kalabilir.

LINK / USD

Chainlink ( LINK ) bir düşüş trendi içinde ve son birkaç gündür daha düşük bir yüksek ve daha düşük bir düşük patern oluşturuyor, bu da ayıların satış için rölyefleri kullandığını gösteriyor. 

LINK / USD günlük grafik

LINK / USD günlük grafik. Kaynak: TradingView

Aşağı eğimli hareketli ortalamalar, trendin ayıları desteklediğini gösteriyor. LINK / USD çiftini 9,65 doların altına çekebilirlerse, muhtemelen 9 dolara düşebilir. Bu, dikkat edilmesi gereken önemli bir destek çünkü bu seviyenin altındaki bir kırılmanın düşüş trendini yeniden başlatması muhtemel.

Olumsuz taraftaki bir sonraki destek 7 dolar. Bu nedenle, tüccarlar olası aşağı yönlü hareketten yararlanmayı düşünebilirler.Parite mevcut seviyelerden yükselirse veya 9 $ seviyelerinden keskin bir şekilde geri dönerse ve düşüş trendi çizgisinin üzerinde kırılırsa, bu düşüş görünümü geçersiz hale gelecektir. 

LINK / USD 4 saatlik grafik

LINK / USD 4 saatlik grafik. Kaynak: TradingView

5 ve 6 Eylül’de, ayılar fiyatı 10.50 doların altında kaldıramadı, bu da boğaların bu seviyeyi savunmaya çalıştıklarını gösteriyor. Bununla birlikte, mevcut düşüş sırasında, fiyat son iki gündür 10.50 $ ‘ın altında kaldı ve bu da satın almanın kuruduğunu gösteriyor.

Hareketli ortalamalar kademeli olarak düşüyor ve fiyat ortalamaların altında, bu da avantajın ayılarda olduğunu gösteriyor.30-EMA’nın üzerindeki bir kırılma, ayıların hakimiyetini kaybettiğinin ilk işareti olacaktır. O zamana kadar, en az direnişin yolu olumsuz taraftadır. 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.