Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,843.79
-871.39
Ethereum
$3,138.84
-25.74
Litecoin
$88.29
+3.65
DigitalCash
$30.39
-0.3
Monero
$120.48
+0.05
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.59
+0.96
Dogecoin
$0.15
-0

Libra teknik düzenleme konusunda uzman komite oluşturacak

0 505

Libra teknik düzenleme konusunda uzman komite oluşturacak .

2019’un sonlarında Facebook tarafından tanıtılan stablecoin’in hükümet organı Libra Association, ağın teknik gelişimine rehberlik edecek yeni bir komite oluşturdu. 18 Ocak tarihinde yayımlanan duyuruya göre Libra Association, FinTech ve blockchain sektörlerindeki çeşitli firmaların önde gelen uzmanlarından oluşan beş üyeli Teknik Yönlendirme Komitesi (Technical Steering Committee) kurmayı kabul etti. Üyeler arasında; Calibra çekirdek ürün şefi George Cabrera III, Anchorage kurucu ortağı Diogo Monica, Union Square Ventures ortağı Nick Grossman, Bison Trails CEO’su ve kurucusu Joe Lallouz ve Mercy Corps yeni teknolojiler direktörü Ric Shreves bulunuyor.

Komite, Libra ağının gelişimindeki teknik yönleri denetlerken, Libra ağı için teknik yol haritasını da yönlendirecek. Seçilen araştırma yöntemlerine öncelik vermek için çalışma grupları oluşturacağı, kod tabanının geliştirilmesine rehberlik edileceği bildirildi. Libra geliştirme topluluğu geliştirmeden sorumlu olacak. Açıklamada, ayrı bir komite oluşturulmasının, Libra projesinin merkezi olmayan ve kendi kendini yöneten “herhangi bir kuruluşun kontrolünden bağımsız” hedefiyle uyumlu olduğu iddia ediliyor. Komite, teknik yönetim detaylarını ve diğer ilgili belgeleri, 2020 yılının ilk mali çeyreğinin sonuna kadar yayımlayacağını açıkladı.

Herhangi bir kuruluştan daha bağımsız

Faceboook’un Libra stablecoin ve ödeme ağı Calibra cüzdanı duyurması, kripto para topluluğunda büyük yankı uyandırdı. Küresel yasa koyucular ve düzenleyiciler projeyi bir an önce incelemeye almak için davrandılar. Sosyal medya devinin veri ihlalleri ve kullanıcı bilgilerinin kötüye kullanılması ile ilgili kötü geçmişi, bazı düzenleyicilerin endişelerini alevlendirdi. Geçen yaz ABD Kongresi’nde yapılan bir duruşmada Calibra Başkanı David Marcus, milletvekillerine – bazılarını diğerlerinden daha ikna edici bir şekilde – Facebook’un, Libra kullanıcılarının mali kayıtlarına ve bilgilerine erişemeyeceğini ve bu tür verilerin sosyal platformun kullanıcısından ayrı tutulmasını sağladıklarını açıkladı. Ripple’ın (XRP token’ının arkasındaki firma) CEO’su Brad Garlinghouse, Libra’nın 2023’ten önce düzenleme onayı almayacağını ve projenin başında Facebook olmasa stablecoin’in daha kolay çıkabileceğini söyledi.

Aslında, düzenleyiciler yeni dijital varlığın nasıl sınıflandırılacağı konusuna odaklanmış durumdalar. Geçtiğimiz kasım ayında, ABD’deki milletvekilleri parayı menkul kıymet yasaları çerçevesinde düzenleyecek taslak oluşturmuşlardı. Tasarının tanıtılmasından sonra Libra Association, coin’in white paper’ını sessizce güncelledi. En büyük değişiklik, erken yatırımcılara ödenecek temettülerin kaldırılması oldu. Değişiklik sadece Libra Association üyeleri ile para biriminin son kullanıcıları arasındaki potansiyel çıkar çatışmasını ortadan kaldırmakla kalmıyor, aynı zamanda Libra’nın hisse senedi olarak sınıflandırılması gerektiği endişelerini de giderecek özellikler içeriyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.