Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,452.22
-602.84
Ethereum
$3,217.79
+19.39
Litecoin
$84.98
-1.05
DigitalCash
$31.31
-0.45
Monero
$121.68
-0.64
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.25
-0.25
Dogecoin
$0.16
-0

Laos Merkez Bankası, Kripto Paraya Karşı Uyarı Yaptı

0 480

Laos Merkez Bankası, halkı kripto para birimlerinin kullanımı, alımı veya satılmasına karşı uyardı.

Yerel haber kaynağı Vientiane Times’ta yer alan habere göre, Güney Asya ülkesi Laos, kripto para birimlerine karşı halkı uyarıyor. Lao PDR Bankası, finansal piyasa katılımcılarına ve halka, ülkede yasadışı kabul edilen kripto para birimi işlemlerine karşı uyarı yaptı. Banka daha önce finansal kurumların kripto para birimleriyle herhangi bir işlem yapmasını ve böyle bir varlığa yatırım yapmalarını yasaklamıştı.

Banka, dijital varlıkların kara para aklamada kullanma riskini arttırdığı endişesini dile getirdi. Uyarıda, bu endişeleri artıran bir kripto para işleminde gönderenin ve alıcının anonimliğinden duyulan kaygı öne sürülüyor. Konuyla ilgili bir kaynak, Vientiane Times’a, “yetkililerin kripto para birimi sahiplerini korumak için bir güvenlik sistemine sahip olmadıklarını” söyledi.

ABD’de Kripto Para Birimlerine Yasak Talep Edilmişti

Kanada, Malta ve İsviçre gibi bazı ülkeler yeni varlık sınıfını çeşitli derecelerde benimsiyor. Ancak dünya genelindeki yetkililer hala kriptoya yönelik şüpheci yaklaşımlarını dile getiriyor. Diğer bazıları da sert yasaklar talep ediyor.

Kripto varlıkların yasal statüsünün eyaletten eyalete değişebildiği ABD’de, Kaliforniya Kongre Üyesi Brad Sherman, kısa süre önce kripto para birimleri için tam bir yasak istedi. Sherman, “kriptonun dünya ekonomik gelişmelerini etkileyerek, ABD dolarının gücüne tehdit oluşturduğunu” iddia etti.

Nisan ayında Hindistan hükümetinin, kara para aklama işleminde kullanılabileceğinden dolayı “Kara Para Aklama Önleme Yasası” altında tam bir kripto para birimi yasağı almayı düşündüğü bildirilmişti. Kurumsal İşler Bakanlığı, kripto para birimlerinin sahte programlarda “saf yatırımcıları dolandırmak” için kullanıldığını belirtmişti.

Nisan ayında kripto para birimi alım satımını yasaklayan Pakistan, mali suçlarla mücadele için yeni kripto para düzenlemeleri uygulamaya ortaya koydu. Söz konusu hamlenin, kısmen, kripto para birimlerinin terör finansmandaki rolüyle ilgili endişelerini dile getiren Finans Eylem Görev Gücü’nün uluslararası izleme organından gelen taleplere bir tepki olduğu bildirildi.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.