Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,204.78
+120.24
Ethereum
$3,178.19
-33.13
Litecoin
$84.68
-0.37
DigitalCash
$31.39
-0.1
Monero
$121.41
+0.64
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$28.01
-0.15
Dogecoin
$0.16
-0

Kurumların Artan Bitcoin İlgisini Neler Tetikliyor?

0 414

Kurumların Artan Bitcoin İlgisini Neler Tetikliyor?

Bitcoin (BTC)’in son zamanlardaki fiyat artışı ve kriptoya olan kurumsal ilgisi gündemdeki konular. Kurumsal müşterileri hedefleyen Kaliforniya merkezli bir kripto para ticaret platformu olan FalconX CEO’su Raghu Yarlagadda, kurumsal yatırımcıların neden Bitcoin’e akın etmeye devam ettiğini ve bunun gerçekten fiyatını artırıp artırmadığını açıkladı.

Kurumsal ilginin ardındaki nedenler

Decrypt Podcast’ine göre Yarlagadda, “İlk ve en önemli neden, enflasyona karşı önlemdir. Dünya daha fazla para basarken, BTC’nin enflasyona karşı korumalardan biri haline geldiği çok açık,” ifadelerini kullandı.

Yarlagadda, ikinci nedenin daha az açık olduğunu söyledi. Ancak FalconX’e gelen son on kurumun bundan bahsettiğini söyledi: jeolopolitik riskten korunma. CEO, “Yeni ABD yönetimiyle birlikte ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının biraz daha şiddetleneceğini söyleyen birçok insan var,” ifadelerini kullandı.Bitcoin, ABD-Çin ilişkileri kötü göründüğünde fiyat açısından iyi bir performans sergiliyor.Ethereum’un yaratıcısı Vitalik Buterin de, risk sermayesi şirketi NFX’in genel ortağı Morgan Beller ile yakın zamanda kaydedilen bir sohbette; Çin ile ABD arasındaki herhangi bir çatışmanın insanlık için genel olarak negatif bir durum olmasına rağmen kripto için iyi olduğunu söyledi.Kurumsal ilginin üçüncü nedeni ise Yarlagadda’nın “7/24 mekaniği” dediği bir şey. Kurumlar, “ülke ne olursa olsun, sınırlar ne olursa olsun” her zaman Bitcoin’e erişebilmelerini takdir ediyor. sonuçta borsalar, hafta sonları kapalı.

Tesla’nın Bitcoin yatırımı

Yarlagadda, Bitcoin’e yatırım yapan ana akım bir şirketin başlıca örneği olan Tesla’nın yatırım yaptığında aykırı gittiğini açıkladı. Bu ayın başlarında, Elon Musk tarafından yönetilen otomobil şirketi, 1.5 milyar dolarlık bilançosunu Bitcoin’e dönüştürdüğünü açıklamıştı:

“Gördüğümüz şirketlerin çoğu, bilançolarına enflasyona karşı koruma sağlamaya çalışıyor. Kripto para birimine koydukları oran genellikle %1-2. Ancak Tesla varlığının %8’ini yatırdı. Bu da şirketi 1.5 milyar dolarlık yatırımına ek olarak bir aykırı değer yapıyor.”

Fiyat artışının arkasında kurumlar mı var?

FalconX CEO’suna göre “Kendi verilerimiz aracılığıyla piyasada gördüklerimizle, bu şekilde büyük bir şirketin BTC satın aldığını sanmıyorum. En azından son 5 gün içerisinde,” ifadelerini kullandı:FalconX platformundaki alım/satım oranları, son 50 bin dolarlık fiyat artışının çoğunlukla bireysel odaklı olduğunu gösteriyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.