Küresel toplam eşler arası (P2P) Bitcoin alım satım hacmi, Ocak 2018’den beri görülen en yüksek seviyelere ulaştı. Ağustos’un ilk haftasında Localbitcoins ve Paxful üzerinde yaklaşık 95 milyon dolar değerinde Bitcoin (BTC) alınıp satıldı.Özellikle Latin Amerika piyasalarında alım satım faaliyetleri son haftalarda yükselmeye başladı; Arjantin, Meksika, Şili, Bolivya, Honduras, Paraguay, Uruguay ve Bahamalar’daki Bitcoin P2P piyasalarında hacim, temmuz ayının başından beri yeni rekorlar kırıyor.

Latin Amerika’daki işlem hacminde en büyük paya ise neredeyse 13 milyon dolar haftalık P2P hacmiyle Venezuela sahip. İkinci sırada 3 milyon dolardan fazla hacim ile Kolombiya, üçüncü sırada ise yaklaşık 1 milyon dolar ile Arjantin ve Peru yer alıyor.

Afrika da yükselişte

Afrika’da da eşler arası alım satım hacmi artmaya devam ediyor. Sahraaltı bölgesi, geçtiğimiz on haftanın yedisinde işlem hacminde rekor kırdı.18 milyon dolar haftalık hacme sahip bölgede hacmin yarısını Nijerya oluşturuyor. Geçtiğimiz iki haftada Güney Afrika, Gana, Kenya, Botsvana, Zambiya ve Sudan da işlem hacmi rekoru kırdı.Afrika’da işlem hacmi bakımından ikinci sırada 3,6 milyon dolar ile Kenya, üçüncü sırada ise yaklaşık 2 milyon dolar ile Güney Afrika ve Gana yer alıyor.