Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,843.79
-871.39
Ethereum
$3,138.84
-25.74
Litecoin
$88.29
+3.65
DigitalCash
$30.39
-0.3
Monero
$120.48
+0.05
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.59
+0.96
Dogecoin
$0.15
-0

Japonya’nın Dijital Para Birimi Talebi Yok

0 479

Japonya’nın Dijital Para Birimi Talebi Yok

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Valisi Haruhiko Kuroda, ülkede bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) için kamu talebi olmadığını söyledi. 4 Aralık’ta Finans Endüstrisi Bilgi Sistemleri Merkezi’nin 35. yıldönümü sempozyumunda yaptığı konuşmada , Kuroda, özel küresel stabil coinler ve CBDC’lerin yarattığı zorlukları ele aldı. Şu anda Japonya’da bir CBDC yayınlamak için bir neden olmadığı sonucuna varmıştır:

“Japonya’da, ödenmemiş nakit miktarı hala artıyor ve şu anda CBDC’ye halktan bir talep olduğu görünmüyor. Bununla birlikte, Japonya Merkez Bankası, gelecekte CBDC 13’e ihtiyaç duyulduğunda ortaya çıkmaya hazır olmak için bu konuda teknik ve yasal araştırmalar yürütmektedir. Banka ayrıca CBDC’lerin finansal aracılık üzerindeki etkisini incelemelidir. ”

Merkez bankası valisi şu anda kendi dijital para birimini yayınlamak için bir neden görmese de, “Japonca yen cinsinden çok çeşitli özel dijital paraların var olduğunu” itiraf ediyor. Banka, bu tür özel dijital para birimlerinin kullanılmasını ve geliştirilmesini teşvik ediyor. özelliklerini bir CBDC’den beklenenlere daha yakın hale getirmeyi amaçlamak. Bankanın bu sistemleri teşvik etmek için benimsediği bir strateji, nakitsiz ödeme kullanıcılarının sayısını artırmak ve birden fazla ödeme hizmeti sağlayıcısı arasında birlikte çalışabilirliği sağlamaktır. Ekim ayında, kurum ilgili işletmelerin verimliliğini artırmak için nakitsiz ödeme kullanan müşteriler için bir puan kazanma programı başlattı.

Riskler ele alınana kadar stabil coin yok

Yine de, Facebook’un Libra Projesi gibi küresel istikrarlı paralara gelince, Kuroda bankanın daha temkinli bir yaklaşım izleyeceğini söyledi.

“Libra gibi Global stabil coinler (GSC’ler), yasal kesinlik ve teknik istikrar sağlandığı takdirde birçok kullanıcıya uygun ödeme hizmetleri sunabilir. Ancak, kara para aklama, siber güvenlik, veri koruma ve tüketici ve yatırımcı koruması ile ilgili çeşitli zorluklar ve riskler doğru bir şekilde ele alınmadıkça, kullanıcılar GSC’lerin faydalarını sürekli olarak takdir edemezler. ”

Kuroda ayrıca, hiçbir GSC’nin yasal, düzenleyici ve gözetim zorlukları ve riskleri ele alınana kadar faaliyetlerine başlamamasını söyledi. Dünya çapındaki yetkililerin, istikrarlı parası olan bir dünyada serbest sermaye hareketliliği ile finansal istikrarı işbirliği yapmasının ve sürdürmesinin şart olduğunu belirtti. Bu arada, dünya çapındaki ülkeler giderek daha fazla kamu ve özel dijital para birimlerini ve istikrarlı paraları araştırmaktadır.Blok zinciri başlangıcı LifeLabs, İngiliz Virgin Adaları ile ortaklaşa BVI ~ LIFE adlı, BV’nin bir dolar destekli para kazandığını geliştirdiğini açıkladı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.