Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,932.00
-750.66
Ethereum
$3,135.94
-23.51
Litecoin
$86.94
+2.99
DigitalCash
$30.25
-0.55
Monero
$120.84
+0.82
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$27.11
+0.73
Dogecoin
$0.15
-0

İsmail Hakkı Polat: Kurumsal Yatırımcılar Bitcoin’i Yalnız Bıraktı

0 329

İsmail Hakkı Polat: Kurumsal Yatırımcılar Bitcoin’i Yalnız Bıraktı .

Bloomberg yayınına katılan İsmail H. Polat, insanların Bitcoin ile güvenli liman arayışında olmadığını, varlıklarını nakde dönüştürme peşinde olduklarını söyledi. Geçtiğimiz hafta, bir gecede yüzde 30’un üzerinde değer kaybeden Bitcoin (BTC) hakkında konuşan Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Polat, “Sadece ben değil, kripto para ekosisteminden hiç kimse böyle bir performans beklemiyordu” ifadesini kullandı. 13 Mart tarihli Bloomberg HT yayınına katılan Polat, 24 saatte meydana gelen düşüşün sinyallerinin daha önce alınmaya başladığını, ancak bu denli dramatik bir hareketin gerçekleşeceğini kimsenin ummadığını belirtti. Programda, Corona virüs salgının (COVID-19) pandemi olarak ilan edilmesinin akabinde, insanların önceliklerinin nakit ihtiyaçlarını karşılama olarak değiştiğine vurgu yapıldı.

Buna örnek olarak altın yatırımlarını gösteren Polat, insanların güvenli liman arayışında değil, tam tersine ellerindeki parayı nakde dönüştürme peşinde olduklarına dikkat çekti. Sene başında iyi performans gösteren Bitcoin’in, yavaş yavaş kurumsal fonları da çekmeye başladığı dönemde ciddi düşüş yaşandığını söyleyen Polat, Corona virüsünün meydana getirdiği küresel ekonomik kriz nedeniyle, “Teknolojik gelişmelerle yaşanan dönüşümü konuşmak için uygunsuz bir zaman” görüşünü bildirdi. Polat şöyle konuştu:

“…Son iki haftadan beri bu düşüş giderek dramatikleşti. Çarşamba ve perşembe günleri [11-12 Mart] özellikle hem Wall Street’teki düşüşler, hem diğer emtialardaki düşüşler, kurumsal yatırımcıların bu piyasadan çıkmasına ve nakit ihtiyaçlarını karşılamak için Bitcoin’i yalnız bırakmalarına neden oldu.”

10 yıldır sabit duran cüzdanlar hareket etti

Kurumsal yatırımcıların piyasadan çıkmasının çok eskiden beri Bitcoin’e yatırım yapan kişileri de etkilediğini savunan Polat, hiçbir durumda yatırımlarını bozmayan “HODLer”ların da akıntıya kapıldıklarını söyledi. Polat, “10 yıldan beri hareket etmeyen büyük cüzdanların da hareket ettiğini gördük” dedi. 12 Mart günü yaşanan satış baskısına, Wall Street’in yüzde 10 değer kaybetmesinin eklenmesiyle 6.000 dolar seviyelerinden 3.000 dolar seviyelerine kadar gerilemenin meydana geldiğini söyledi. Bitcoin fiyatının 3.700 dolar seviyelerine indiği esnada teknik arıza yaşayan BitMEX türev piyasasına da değinen Polat şöyle söyledi:

“3.700’e kadar düştüğü gece saat 4 buçuk 5 arasında adeta kendi kendilerine devre kesicileri çalıştırarak BitMEX bir sistem arızası verdi. 25 dakikalık boşluğun ardından açıldığında 5.200 dolar seviyesindeydi. […] Öyle bir şey olmasaydı fiyat nereye giderdi, onu da konuşmak lazım.”

BitMEX kaldıraçlı işlemler borsasının işlem hacminde rekor kırdığına değinen Polat, “10 milyar dolarlık kontratı tamamen sildiler ve nakde döndüler” derken sistemin kendi refleksiyle işi kurtarıldığını söyledi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.