Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$71,296.31
+2443.15
Ethereum
$3,577.56
+64.69
Litecoin
$94.86
+0.05
DigitalCash
$38.38
+1.12
Monero
$135.60
-2.73
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.65
+0.66
Dogecoin
$0.22
+0.03

İran, Kripto Parasını Açıkladı: Peyman

0 465

İran’ın kripto parası Peyman, resmen açıklandı. Altın ile desteklenecek İran kripto parası, 4 bankanın işbirliği ile hayata geçirildi.

Peyman, dünya kripto para ve ekonomi dünyasına Ghoghnoos şirketi tarafından törenle duyuruldu. Törene, İran’daki bankaların CEO’ları da katıldı.

Peyman’ın altınla desteklenerek İran blok zinciri platformu üzerinde oluşturulduğu belirtildi. Peyman’ın Ghoghnoos şirketi dışında Bank Melli Iran, Bank Mellat, Persian Bank ve Bank Pasargad olmak üzere dört bankanın iş birliği ile hayata geçirildiği kaydedildi.

İlk Etapta 1 Milyar Adet Sunulacak

Ghoghnoos yöneticilerinden Valiollah Fatemi, ilk olarak tezgah üstü işlem şirketi Iran Fara Bourse’da barındırılacak İran kripto parası Peyman’ın, bankaların varlıklarını ve atıl mülklerini tokenleştirmek için kullanılacağını söyledi.

Ghoghnoos yöneticisi, tokenin bir cüzdan gibi işlev görebileceğini ve atıl varlıkları ekonomiye kazandırabileceğini vurguladı. Fatemi, banka işlemlerinin hızını artırmak için teknolojik olanakları genişletmeyi amaçladıklarını da ifade etti.

Peyman, ilk etapta kripto piyasasına 1 milyar adet sunulacak. Iran Fara Bourse üzerinden satın alınabilecek. Devlet destekli kripto para birimi, ilk aşamada yalnızca ticari bankalar gibi kurumlar tarafından erişilebilir. Bireyler ise yalnızca ikinci aşamada kullanabilecekler.

Yaptırımlara Karşı Kripto Para

Geçtiğimiz yıl İran’ın kripto para çalışmaları yaptığı konuşuluyordu. ABD yaptırımlarından korunmak için İran’ın devlet ve altın destekli bir kripto para çıkarmayı planladığı iddia ediliyordu. Peyman’ın bu haberlerin ardından piyasaya sürülmesi dikkat çekti.

Geçtiğimiz kasım ayında ABD, İran’a yaptırım paketinin ikincisini yürürlüğe koymuştu. Bunun üzerine İran Merkez Bankası, Swift’e alternatif bir yapı üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu. Bu gelişmelerin ardından İran, Rusya ve Ermenistan arasında bir blok zinciri anlaşması yaptı.

İran’ın kripto parasının ithalat ve ihracat için kullanılmayacağı açıklandı. Ancak bu kripto para hamlesi, gelecekte İran’ın blok zinciri teknolojisine dayanan uluslararası bir ödeme sistemine katılmasını sağlayabilir.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.