Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,132.57
-498.71
Ethereum
$3,066.38
-36.87
Litecoin
$82.63
+1.21
DigitalCash
$29.97
+0.44
Monero
$118.62
+1.35
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.38
-0.02
Dogecoin
$0.16
0

İran Kripto Para Geliştirmelerini Tamamladı!

0 430

Önemli haber kaynaklarından aktarılan bilgiye göre, İran kripto para hazırladı. İran Merkez Bankası tarafından resmi olarak verilen onay sonrasında, dijital para birimi, ödeme işlemleriyle teste tabi tutulacak.

Hükümet tarafından verilen destekle oluşturulan kripto para için henüz isim belli değil. ABD’den finans ve bankacılık kurumlarına getiren ambargo, kripto parayı daha da önemli hale getirmiş durumda.

İran Merkez Bankası tarafından projenin yürütülmesi için Informatics Services Corporation başkanı görevlendirilmişti. Yapılan açıklamada, yeni kripto paranın İran’da kullanılabilirlik durumu denetlenecek ve kapasitesi ölçülecek.

Riyal’e endeksli kripto para

İran’ın ulusal para birimi olarak kullanılan Riyal’e endeksli olarak sunulan kripto para birimi, işlemleri çok daha pratik hale getirecek. Hem bireysel bankacılık hem de İran’a olan finansal ödemelerde rol oynayacak.

Kripto para biriminin Riyal’e endekslenmiş olması beraberinde birkaç problemi de getiriyor. Değer kaybeden ve uluslara arası anlamda zayıflayan Riyal, kripto paranın değerine etki edebilir.

İran tarafından devlet kontrollü olarak geliştirilen kripto paranın denetimde olması da soru işaretlerinden bir başkası.

Ancak tüm bu soru işaretlerinin yanı sıra İran tarafından yeni nesil finansal işlemler için kullanılması teşvik edilecek.

ABD doları için çözüm

Kripto paraların İran’a uluslararası anlamda fırsatlar yaratılacağı beklentisi mevcut.

En büyük sorun olarak ABD Doları’nın görülüyor olmasının önüne geçecek bir gelişme olarak yeni geliştirilen dijital para görülüyor. ABD Doları’na olan bağımlılığa son verecek teknoloji olabileceği dile getiriliyor.

Yakın zaman öncesinde Venezuela’da kötü gidişe dur demek adına Petro isimli ülkenin resmi kripto para birimini sunmuştu. Yaşanan bu gelişmeler dahilinde çok daha fazla ülke tarafından kriptoların kullanılabilmesi mümkün hale gelebilir.

Dolar karşısında mevcut olan bağımlılığın azaltılması uluslararası arenada son zamanların en önemli gündem maddesi.

Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : Facebook, Telegram, Twitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.