Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
+1252.49
Ethereum
+23.07
Litecoin
+0.97
DigitalCash
+1.24
Monero
+4.58
Nxt
-0
Ethereum Classic
+0.24
Dogecoin
0

IOTA Şirketinde Para Kalmadı : Kriz Kapıda mı ?

0 482

IOTA Şirketinde Para Kalmadı : Kriz Kapıda mı ?

IOTA (MIOTA) kendine has bir blockchain alt yapısı ile büyük bir iddia ile 2017 yılında piyasaya giriş yaptı. IOTA, Nesnelerin İnterneti çağının sistemini kurmak gibi büyük bir misyona sahip. IOTA’nın hedefi sıfır işletim maliyeti ile sınırsız işlem yapmak.

Hedef: Sıfır maliyet ve sonsuz ölçeklendirme.

IOTA piyasaya sürülmesinin ardından ciddi talep gördü ve 19 Aralık 2017’de IOTA fiyatları 5.69 doları görerek tüm zamanların rekoruna imza attı. Bu tarihten sonra ciddi bir düzeltme yaşayan IOTA, yazının kaleme alındığı saatte 38 cent’ten işlem görüyor.

IOTA şirketinde para tükeniyor!

IOTA, yakın zamanda Chrysalis (IOTA 1.5) güncellemesini tamamlayarak hızını 4 kat arttırdı. IOTA 2021’in başında IOTA 2.0’ı tamamlamayı planlıyor. IOTA 2.0 ile IOTA, ağının hızını oldukça yükseltmeyi planlıyor.

Ancak güncelleme çalışmaları IOTA şirketine ciddi maliyete yol açıyor. IOTA şirketi yakın zamanda finansal sorunlar yaşayabilir.

Yukarıdaki grafikte IOTA şirketinin fonlarındaki değişimi görüyoruz. IOTA, mevcut IOTA tokenlarının tamamını piyasaya sürdü. IOTA yatırımcıları açısından değerlendirdiğimizde bu durum avantaj sayılabilir. Çünkü IOTA şirketinin elinde piyasaya dump edecek IOTA kalmadı. Örneğin Ripple’ın elinde piyasaya sürülen XRP’den daha fazla XRP bulunuyor. Bu durum XRP yatırımcıları tedirgin ediyor.

IOTA şirketinde yapılan açıklamada kamudan ve özel şirketlerden ciddi miktarda teşvik aldıkları belirtildi. Şirket yöneticileri ne kadar teşvik aldıkları konusundaki soruyu ise cevapsız bırakıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.