Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
-1157.83
Ethereum
-37.73
Litecoin
+1.49
DigitalCash
+0.23
Monero
+2.77
Nxt
0
Ethereum Classic
+0.47
Dogecoin
0

IOTA Mainnet Güncelleniyor

0 430

IOTA Mainnet Güncelleniyor

IOTA ağı, önümüzdeki hafta mainnet üzerinde Chrysalis’in ilk aşamasını başlatılacak. Topluluk tarafından ağ IOTA 1.5 olarak da anılıyor.IOTA Foundation tarafından paylaşılan tweet’e göre güncelleme, ağın saniyede 1.000 işlem yapmasına izin verecek ve onay sürelerini 10 saniyeye indirecek.

Haziran ayında oluşum, node (düğüm) yazılımının en son sürümü olan Hornet’i de kullanıma açtı. Topluluk tarafından gerçekleştirilen stres testinin ardından IOTA 1.5 için zemin hazırlandı. 150’den fazla düğüme sahip kararlı bir ağ hayata geçti. Testlere göre güncellenmiş ağ, IOTA’nın önceki düğüm yazılımından 10 kat daha az bellek tüketiyor.

Mayıs ayında Society2 adlı merkezi olmayan bir sosyal medya ekibi, IOTA tabanlı DeSM framework üzerinde çalışmaya başladı. Bu proje, sosyal medya platformları arasında gizlilik, kontrol ve birlikte çalışabilirlik standardı oluşturmayı amaçlıyor.

COVID-19 salgını esnasında, Madrid merkezli başka bir ekip, Corona virüsle mücadeleye yardımcı olmak için IOTA tabanlı bir platform geliştirdi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.