Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,305.05
-237.11
Ethereum
$3,207.72
+16.58
Litecoin
$85.20
-1.08
DigitalCash
$31.61
-0.17
Monero
$122.63
-0.16
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.26
-0.13
Dogecoin
$0.16
-0

Karanlık Ağda 800 Dolarlık Bitcoin’e 10.000 Dolarlık Nakit

0 337

Karanlık Ağda 800 Dolarlık Bitcoin’e 10.000 Dolarlık Nakit

Güvenlik araştırmacıları , binlerce karanlık ağ pazar ve forum analizi sonucunda , yeni , kazançlı ve yasadışı Bitcoin’den nakite dönüşüm yolu kullanıldığını belirledi.

Armor’un Threat Resistance Unit (TRU) biriminin yeni 2019 3. Çeyrek Karaborsa raporuna göre , dolandırıcılar ön ödemeli bir bitcoin ücreti ödemeyi kabul eden alıcılara sadece yüzde 10-12 komisyonla nakit para satıyorlar.

Riskten Kaçış

Nakit-bitcoin kara para aklama işlemi bu şekilde çalışıyor. Siber suçlular , bitcoin olarak ödenecek yüzde 10-12’lik bir ücret karşılığında coğunlukla 2.500 ila 10.000 dolar arası para paketi sunuyor.
Alıcılar bitcoin’i aktardıktan hemen sonra siber suç’u işleyenler paranın gönderileceği banka , Paypal ve Western Union hesabının detaylarını sağlıyor.

Son derece basit olan bu işlem , alıcılara yasadışı alımlarında yüksek kazanç sağlıyor. Aynı zamanda para kuryesi veya tehlikeli hesaplara giriş yapma riskini de azaltıyor.

Haberimizde belirtildiği üzere , para kuryerleri yasadışı yolla elde ettikleri parayı , değerinin üzerinde yüzde 10 ila 20 ‘sine karşılık olarak hesaplar arasında taşıyan aracılardır. Bu tarz aracılar , dolandırılıcık uyarılarını tetiklemekten kaçınmak veya büyük hacimlerde işlem yaparken yakalanmamak için genellikle yüksek işletme banka hesapları açıyorlar.

Bitcoin’den nakite dönüştürme programının dikkat çeken özelliği ise ,satıcıların fonlara sahip olmalarına gerek kalmadan sadece transfer etmeleri nedeniyle , tüm risk alıcı tarafından üstleniliyor.

Çok cazip bir teklif

Armor’un TRU ekibinin başkanı Chris Hinkley şunu belirtti:
”Çevrimiçi banka hesabı veya kredi kartı kimlik bilgilerinde para kazanmak için teknik becerileri olan sağlam bir para kuryesi ağına sahip olmayan dolandırıclar için çok cazip bir teklif ” Bu akıllı servis onlara karanlık ağda bulunan büyük mebladaki finansal verileri para çevirimek için fırsat sunuyor.

Önce’den de bildirildiği üzere , ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin geçen günlerde devletin kripto para birimlerinin ‘İsviçre banka hesaplarının eşdeğeri olmasını engelleyeceğini söylemişti. Bitcoin’in kara para aklamda nakit paralardan daha sık kullanıldığı iddaa etmişti.

“‘Mevcut sistem yasadışı faaliyetler için hiç kullanılmamıştı ama kripto’nun mevcut sistem gibi yasadışı faaliyetler için kullanılmadığından emin olacağız. .”

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.