Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,772.27
+2410.69
Ethereum
$3,053.42
+109.89
Litecoin
$81.40
+3.39
DigitalCash
$29.71
+1.98
Monero
$116.68
+4.36
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.19
+1.43
Dogecoin
$0.16
+0.01

ING Baş Ekonomisti: Libra Merkez Bankalarının Kripto Planlarını Hızlandırıyor

0 468

ING Baş Ekonomisti: Libra Merkez Bankalarının Kripto Planlarını Hızlandırıyor.

Hollanda merkezli bankacılık ve finansal hizmetler devi ING’nin baş ekonomisti, Facebook’un dijital para çıkarma planının merkez bankaları üzerinde kendi dijital paralarını çıkarmaları için baskı oluşturduğunu söyledi.

Baş Ekonomist Mark Cliffe ING’nin THINK portalında 27 Eylül’de yayınlanan makale ve video röportajında Facebook mevzuat onayını takiben 2020’de çıkarmayı planladığı Libra istikrarlı coin’ini (stablecoin) duyurduğundan beri “idari topluluklarda bir miktar baskı” olduğunu söyledi.

Cliffe, merkez bankalarının önümüzdeki iki ila üç yıl içinde kendi dijital para birimlerini çıkarma yolunda ilerleyebileceklerini öne sürdü.

Merkez Bankası dijital para birimleri negatif faiz oranlarının önünü açıyor

Cliffe, merkez bankalarının böyle bir hamle yapmasının önemli sebeplerinden birinin, madeni para ve banknot gibi fiziksel para birimlerini tasfiye etme şansı olduğunu savundu.

Yetkili, bu durumun merkez bankalarının faiz oranlarını negatif seviyelere çekerek yeni politika seçeneklerinin önünü açacağını öne sürdü.

Müşterilerin negatif faiz oranlarına ve bunların birikimleri üzerindeki olası etkilerine verecekleri tepkilerden dolayı, bu tür bir gelişmenin tartışmalı olacağını da kabul etti.

Olası bir dijital para birimi olmasa bile Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, ING CEO’su Ralph Hamers tarafından şiddetle karşı çıkılan bir öneriyle bu yılın başlarında böyle bir hareketin sinyallerini vermişti.

Cliffe ise hem merkez bankaları tarafından piyasaya sürülecek dijital para birimlerinin hem de para politikasında yapılacak düzenlemelerin potansiyelinden emin. Yetkilinin argümanı şu şekilde:

“Bu, merkez bankalarının bir sonraki durgunlukta ekonomik aktiviteyi desteklemesine yardımcı olabilecek birçok seçeneğin önünü açabilir.”

LİBRA ING ile ilgili görsel sonucu

Libra ve para kuruluşları

Bildirildiği üzere, Almanya Bakanlar Kurulu ve Almanya’nın merkez bankası Deutsche Bundesbank şu anda merkez bankası dijital para birimleriyle (CBDC) ilgili konularda birlikte çalışmakta.

Facebook’un açıklamalarından önce yayınlanan bir raporda, Uluslararası Ödemeler Bankası bu Ocak ayında küresel merkez bankalarının yüzde 70’inin CBDC çalışmalarına katıldığını, ancak yalnızca ikisinin ihraca geçmek için somut planları olduğunu belirtmişti.

Çin Halk Bankası, kendi CBDC’sini Facebook’un Libra’sından önce çıkarmak için harekete geçti, ancak nihai çıkış tarihine dair belirsizlik devam ediyor.

Libra’nın duyurulmasının Çinli yetkililer arasında tartışmalara yol açtığı ve projenin tasarımcılarını, para biriminin geliştirilmesi ve yayınlanma sürecine daha fazla sivil toplum kuruluşunu dahil etmeye teşvik ettiği iddia edildi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.