Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,720.97
+312.97
Ethereum
$3,257.16
+80.6
Litecoin
$86.66
+2.04
DigitalCash
$31.75
+0.35
Monero
$121.65
-0.44
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$28.11
+0.1
Dogecoin
$0.16
0

Hindistan Polisi Ele Geçirilen Kripto Paraları Kripto Karşıtı Yasa Nedeniyle Transfer Edemiyor

0 258

Hindistan Polisi Ele Geçirilen Kripto Paraları Kripto Karşıtı Yasa Nedeniyle Transfer Edemiyor .

Batı eyaleti Maharaştra’da bir şehir olan Pune’da polisler, geçtiğimiz yıl bir Bitcoin (BTC) saadet zincirinden ele geçirilen 85 milyon rupiyi transfer etmek için mahkeme kararı almaya çalışıyor.

Dondurulan 1,2 milyon dolar

Pune siber polisi 3 Ekim’de yayınlanan The Times of India haberinde, polis tarafından ele geçirilen kriptoları rupiye dönüştürmek için işe alınan şirket Discidium Internet’in banka hesabında 244 birim kripto paranın (1,2 milyon dolar değerinde) dondurulduğunu açıkladı.

Siber polisin baş komiseri Jairam Paygude, Merkez Bankası (RBI) Discidium Internet’in hesabını dondurduğu için Central Bank of India’nın parayı Devlet Bankası’nın Pune’daki hazinesine aktaramadığını belirtti.

Discidium Internet, RBI’nın sanal paralar ile işlem yapmayı yasaklayan kararını sorguluyor. Şirket RBI’dan Central Bank of India’yı hesabı serbest bırakmak için yönlendirmesini talep etti.

Bölge hükümetinin dava vekili Ujjwala Pawar, polisin para transferi talebinin mahkeme tarafından değerlendirme aşamasında olduğunu belirtti.

hindistan polisi kripto ile ilgili görsel sonucu

Bitcoin yasağı ve beyin göçü

”Kripto Paraların Yasaklanması ve Resmi Dijital Paraların Düzenlenmesi” yasa tasarısı ”kripto para madenciliği yapan, üreten, bulunduran, satan, gönderen, devreden, çıkartan veya işlem yapan” herkes için 10 yıl hapis cezası öneriyor. Yasa tasarısı yerel şirketleri şimdiden önlem almak konusunda hareket geçirdi. Rahul Jain şöyle belirtti:

“Hindistan merkezli bir girişim olarak her zaman Hindistan’dan hizmet vermek istedik fakat güncel karışıklıklar yerel kripto borsaların Hindistan’da faaliyet göstermesini oldukça zorlaştırdı. Bu nedenle şu an Estonya merkezli bir şirket olarak faaliyet gösteriyoruz ve kriptoyu yasa dışı olarak tanımlayacak herhangi bir Hindistan yasası bizi etkilemiyor.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.