Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,799.58
+1883.22
Ethereum
$3,563.08
+57.45
Litecoin
$94.41
+0.41
DigitalCash
$38.38
+0.66
Monero
$136.78
-1.81
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.76
+0.89
Dogecoin
$0.22
+0.03

Guggenheim Bitcoin Alacak

2 473

Guggenheim Bitcoin Alacak

310 milyar dolarlık küresel yatırım şirketi Guggenheim Partners, dünyanın en büyük kripto para birimine dolaylı olarak yatırım yapmak amacıyla nihayet bir adım attı. Şirket, Macro Opportunities Fund’ın yüzde 10’unu Grayscale Bitcoin Trust’ın hisselerine aktardı.İlk olarak Kasım ayının sonlarında açıklanan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yaptığı başvuru, şimdi yürürlüğe girdi.

Scott Minerd Bitcoin hakkında konuşmaya devam ediyor

Guggenheim CIO’su Scott Minerd, Aralık ayında 400.000 dolarlık inanılmaz boğa hedefini açıkladıktan sonra bu hedefini bir hayli düşürmüştü. Ocak ayı boyunca Bloomberg ve CNBC gibi büyük haber kanallarında Bitcoin üzerine yorumlarını yaptı.11 Ocak’ta kripto para biriminin parabolik yükselişinin “sürdürülemez” olduğunu tweetledi. Minerd, daha sonra CNBC’nin “Closing Bell” isimli programında Bitcoin fiyatının 20.000 dolara kadar düşeceğine dair düşüncelerini aktardı.

Bloomberg’in gerçekleştirdiği son Bitcoin röportajında; BTC’nin büyük bir düzeltmeyi önlemesi için yeterli kurumsal talep olmadığını belirtti.Peki, Minerd’ın BTC görüşlerindeki değişimin arkasında ne var? Ekonomist ve kripto analisti Alex Krüger; Minerd’ın Guggenheim’ın daha ucuza BTC satın alabilmesi için izleyicileri BTC’lerini kârla satması konusunda ikna etmek istediğini varsaydı.

Artık finansal hizmetler devi nihayet oyuna girebildiğine göre; Minerd’ın önümüzdeki haftalarda fikrini değiştirip değiştirmeyeceği, belirsizliğini koruyor.

Kısa ömürlü Elon Musk rallisi

Son derece dalgalı bir Ocak ayının ardından BTC fiyatında belirsizlik hali devam ediyor. En son görülen Elon Musk odaklı rallilerin ise çok kısa ömürlü olduğu ortaya çıktı.

29 Ocak’ta Bitcoin, Tesla CEO’sunun Twitter biyografisine Bitcoin eklemesinin ardından neredeyse 39.000 dolara yükselmişti. Öncü kripto para birimi, Musk’ın bir Clubhouse röportajında kripto para birimine inandığını doğrulamasının ardından; bugün erken saatlerde 34.700 doların üzerine çıktı. Ancak bu seviyenin ötesine pek yükselemedi ve 33.000 dolar civarında seyretti. Elon Musk, şu ifadeleri kullandı:

“BU NOKTADA BİTCOİN’İN İYİ BİR ŞEY OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM VE BEN DE BİTCOİN’İN DESTEKÇİSİYİM… BENCE BİTCOİN, GELENEKSEL FİNANS UZMANLARI TARAFINDAN GENİŞ KABUL GÖRMENİN EŞİĞİNDE.”

2 Yorumlar
  1. […] kripto para birimi Bitcoin (BTC), bu hafta sert fiyat hareketleri gördü. Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, BTC ve […]

  2. […] şüphelendiğini açıkladı. Yine de MacInnes, bu yıl “her şey değişti” ve ekonomik ortam BTC için “daha iyi olamazdı” […]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.