Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,303.08
-491.96
Ethereum
$3,556.51
-17.31
Litecoin
$102.56
+7.3
DigitalCash
$40.13
+1.69
Monero
$135.03
-2.11
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$34.78
+2.55
Dogecoin
$0.21
-0

Grin : Mimblewimble Protokolü Bozuk Değil

0 462

Grin : Mimblewimble Protokolü Bozuk Değil .

Gizlilik odaklı kripto para birimi Grin (GRIN) geliştiricileri, oluşturdukları gizlilik modelinin temellerinin “bozuk” biçimde inşa edildiğine dair iddialara yanıt verdiler. 19 Kasım, Medium üzerinden yayımladıkları blog yazısında, coin’in geliştiricisi Daniel Lehnberg, sözü edilen “kırılmanın”, protokolün önceden belirlenmiş gizlilik sınırlamalarının ötesine geçmediğini ve işlem yapılabilir veri üzerinde değişikliğe sebebiyet veremeyecek ölçüde pasif bir saldırı olduğunu savundu.

Grin protokolünün temelleri

Lehnberg’in yazısı, ABD merkezli Dragonfly Capital Partners’ın araştırmacısı Ivan Bogatyy tarafından yayımlanan makalenin maddelerine birebir yanıt niteliğinde değil. Bunun yerine, iddia edilen doğrulanmamış mantıksal adım ve iddiaları doğrulamak adına Bogatyy tarafından kullanılan fiili yanlışlıklar ele alınıyor.

“Mimblewimble” protokolü, “Pedersen commitments” olarak bilinen şifreleme ilkelerini kullanan, Confidential Transactions adlı şifreleme protokolünün bir çeşidi olarak çalışıyor.

Bu sistemde, düz metin işlem değerleri gösterilmek yerine hassas işlem verileri gizleniyor ve gizlilik sağlanırken çift harcamalar da engellenebiliyor. Karşılık gelen işlem giriş ve çıkış değerleri bilinmeyen değişkenler sabit kalırken, işlemleri doğrulamak için genel parametreler kullanılarak temel aritmetik işlemlere izin veriliyor. Protokol özellikle cüzdan adreslerini veya public (açık) anahtarları kullanmıyor, sadece giriş ve çıkış verilerini kullanıyor. Bu nedenle, her göndericinin işlem oluşturmak için özel bir kanal aracılığıyla alıcıyla iletişim kurması gerekiyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.