Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$67,884.00
+886.62
Ethereum
$3,252.96
+8.47
Litecoin
$71.26
+1.28
DigitalCash
$26.77
+0.72
Monero
$162.45
-5.87
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$22.83
+0.45
Dogecoin
$0.13
+0.01

G20 Finans Liderleri, Düzenleyicileri, Kripto Varlıkları Dikkate Almaya Çağırdı

0 455

G20 maliye bakanları ve merkez bankası yöneticileri, Finansal İstikrar Kurulu (FSB) ve küresel standart belirleme kurumlarından kripto varlıkları çevresindeki riskleri izlemelerini istedi.

Japonya’nın Fukuoka kentinde düzenlenen G20 toplantısının ardından Japonya Maliye Bakanlığı’nın web sitesinde ortak bir bildiri yayınlandı. Bildiriyi imzalayan liderler, ilgili kurumları, kripto varlıkları daha fazla dikkate almaya ve uygun eylemi düşünmeye teşvik ettiklerini belirtti.

Bildiride, “FSB’den ve standart belirleme kurumlarından riskleri izlemelerini ve ek olarak gerektiğinde çok taraflı cevaplar üzerinde çalışmayı düşünmelerini istiyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Ortak açıklamada, ayrıca, “kripto varlıkların temelini de içeren teknolojik yeniliklerin finansal sisteme ve ekonomiye önemli faydalar sağlayabileceği” belirtildi. Bu kesin cümle, geçen yıl temmuz ayında Buenos Aires’te düzenlenen G20 zirvesinden sonra yayımlanan belgeye de dahil edildi.

“Risklere Karşı Duyarlıyız”

Böyle bir iyimserliği ifade ettikten sonra makalenin yazarları, bu teknolojilerle ilgili endişelerini de dile getirdi: “Kripto varlıklar bu noktada küresel finansal istikrar için bir tehdit oluşturmuyor. Ancak, tüketici ve yatırımcı koruması, kara para aklama (AML) ve terör finansmanı (CFT) gibi risklere karşı duyarlıyız.”

En son açıklamada, ilgili tarafların Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) Yorumlu Notunun kabul edilmesi isteniyor. Ayrıca, kripto varlıkları ile ilgili kılavuzun bu ay sonunda FATF genel kurulunda kabul edilmesini bekledikleri belirtiliyor. Liderler, yakın zamanda değiştirilen FATF standartlarını kripto varlıkları için uygulama konusundaki taahhütlerini tekrar doğruladıklarını da kaydediyor.

Bildiride ayrıca, maliye bakanları ve merkez bankası yöneticilerinin, uluslararası düzenleyici kurumlar, Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonları Örgütü ve FSB tarafından yürütülen kriptoyla ilgili çalışmaları memnuniyetle karşıladıkları belirtiliyor.

Blok zinciri analiz firması Chainalysis, ilgili tarafların bu yılki G20 zirvesinde yeni bir konuda anlaşmaya varmasının şaşırtıcı olacağını belirtmişti. Japonya basını, nisan ayında Fukuoka’daki merkez bankası yöneticileri ve maliye bakanları toplantısında liderlerin yeni AML düzenlemeleri oluşturmalarının beklendiğini bildirmişti.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.