Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,973.93
+632.09
Ethereum
$3,180.39
+33.33
Litecoin
$84.69
+0.47
DigitalCash
$30.84
+0.56
Monero
$121.39
+1.23
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.83
+0.01
Dogecoin
$0.15
0

Fed Yetkilisi : Bitcoin ile yapılan işlemlerin yarısı yasa dışı

0 288

Fed Yetkilisi : Bitcoin ile yapılan işlemlerin yarısı yasa dışı .

Amerika Birleşik Devletleri Federal Reserve yönetim kurulu üyesi, Bitcoin (BTC) kullanan dört kişiden birinin suçlu olduğu imasında bulundu. Avrupa Merkez Bankası (ECB) yürütme kurulu üyesi olan Benoît Coeuré onuruna düzenlenen panelde konuşan Lael Brainard, kripto para birimleri ile oluşan risklerin altını çizdi. Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen “Monetary Policy: The Challenges Ahead (Para Politikası: Gelecekteki Zorluklar)” etkinliği kapsamında yapılan panelde, Bitcoin ile bağlantılı yasa dışı faaliyetler üzerine konuşuldu. Bu yılın başından itibaren devam eden akademik bir çalışmayı aktaran Brainard, hala önemli miktarda Bitcoin kullanan kötü niyetli kullanıcı tabanının olduğunu belirtti. Brainard şu ifadeleri kullandı:

“En popüler borsaların sadece üçte biri para yatırma veya çekme işlemleri için kimlik doğrulama yapıyor ve gerçek adres kanıtı talep ediyor. Bu konu üzerine yapılan araştırmalar, önemli sayıdaki yasa dışı etkinliğin kripto para birimleri ile desteklediği sonucunu bize veriyor. Oldukça sıkıntılı bir durum.”

Brainard, sözlerine devam ederken, tüm Bitcoin işlemlerinin yüzde 50’sinin bir şekilde yasalara aykırı olarak gerçekleştiğini şu şekilde vurguladı:

“Yapılan bir çalışma, Bitcoin kullanıcılarının dörtte birinden fazlasının ve yaklaşık olarak bitcoin işlemlerinin yarısının, yasa dışı faaliyetlerle ilişkili olduğunu ortaya koyuyor.”

Hesaplanamayanı hesaplama

Konuşmanın genel tonu, Bitcoin’in gerçek dünya kullanım senaryoları hususunda yanlış anlamaların söz konusu olduğunu ortaya çıkarıyor.  Bir kullanıcı, sonsuz sayıda adresi kontrol edebildiği için, kaç kişinin Bitcoin kullandığını belirlemek de yapılan bu araştırmanın zorluklarında biri. Konuşma, Avrupa Birliği’nde yürürlüğe giren kripto para birimi düzenlemelerinin yaygınlaştırılmasıyla benzer zamanda yapıldı. Coeuré, daha önce “finansal krizin kötü doğası” olarak nitelendirdiği Bitcoin için eleştirel tavrını sürdürüyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.