Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,820.05
+1407.73
Ethereum
$3,570.70
+75.38
Litecoin
$94.17
+0.1
DigitalCash
$38.24
+0.71
Monero
$135.15
-2.15
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$32.59
+0.72
Dogecoin
$0.22
+0.02

Kripto Muhasebe Şirketi Lukka Bir Vergi Ürünü Piyasaya Sürüyor

0 300

Kripto Muhasebe Şirketi Lukka Bir Vergi Ürünü Piyasaya Sürüyor .

2019 vergi sezonunun da başlamasıyla birlikte kripto para muhasebe şirketi Lukka, bireysel yatırımcılar için tasarlanmış ”kendin yap” kripto vergi hazırlama ürününü duyurdu. LukkaTax olarak adlandırılan ürün, şirketin 2014 yılında ilk kurulduğunda piyasaya sürdüğü ticari kripto vergi hesaplama ürünü LibraTax’in geliştirilmiş halini temsil ediyor. Öncelikli olarak kripto fonlara, fon yöneticilerine ve girişimlere kurumsal düzeyde çözümler sunmaya odaklanan Lukka, bu ürün ile Milli Gelirler İdaresi’ne sanal para işlemlerini bildirmek zorunda olan bireysel yatırımcılara hizmet verecek.

“Bu yıl bireysel yatırımcılara odaklanıyoruz çünkü, IRS altı yıldır ilk kez kripto paraların vergi mükellefleri için nasıl ele alınması gerektiği konusuna netlik kazandırdı.’”

Benson’a göre IRS, ilk kez bu yıl vergi mükelleflerinden sanal para işlemlerini vergilendirmelerini talep edecek.

“Vergi mükellefleri, altı yıl önce tüm varlıklar için kazanç ve kayıplarını bildirmek zorundaydı fakat kripto, çoğunlukla gözardı edildi. Kriptodan, ilk kez bu yıl vergi formunda özellikle söz ediliyor.” diye açıkladı.

Ürünün iki versiyonu var

Güncel istatistikler, Amerikan vatandaşlarının yüzde 14,4’ünün kripto para sahibi olduğunu gösteriyor. Bu durum, milyonlarca Amerikalının bu yılki vergi beyanlarında kriptoyu belirtmeleri gerektiği anlamına geliyor. LukkaTax, 15 Ocak’ta piyasaya sürülecek. Lukka, tıpkı diğer ”kendin yap” yazılım çözümleri gibi bu ürün için de yıllık 19,95 dolar, Ocak ayından önce satın alan müşterilerden ise 9,95 dolar talep ediyor. Ürün, üç aşamalı şekilde çalışıyor. Kullanıcılar ilk olarak platforma kripto işlemlerini yüklüyorlar. Daha sonra bu işlemler hesaplanıyor ve ödemeleri gereken vergi miktarı belirleniyor. Benson, LukkaTax ürününün bireysel ve yeminli mali müşavirler için iki farklı versiyonu olduğunu belirtti. Benson, Lukka’nın 9 Aralık’ta Amerika’nın en büyük muhasebe şirketlerinden biri olan CPA.com ile iş birliği yaptığını açıkladı. LukkaTax, bu iş birliği sayesinde CPA.com müşterilerinin de kullanımına sunulacak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.