Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$66,066.47
+39.95
Ethereum
$3,185.92
-10.26
Litecoin
$84.40
-0.62
DigitalCash
$31.15
-0.29
Monero
$122.45
+1.28
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.87
-0.5
Dogecoin
$0.16
-0

FED, BTC Piyasalarındaki Düşüşü “Önemli Risk” Olarak Görüyor

0 362

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Federal Rezerv Sistemi (FED), bu yılki Bitcoin (BTC) pazarının düşüşüyle ilgili değerlendirme yaptı.

FED, bu düşüşün, denetleyici stres testlerinde dikkat edilmesi gereken “önemli risklerden biri” olarak kabul edilmesi gerektiğini düşünüyor. Değerlendirme, 28 Şubat’taki resmi federal dergisi The Federal Register’da yayınlanan politika açıklamasının bir parçası olarak yapıldı.

FED’in yıllık denetleyici stres testleri, şirketlerin iç stres testlerini yapmaları için çerçeve sağlıyor. Bunlar, 2008 mali krizine doğrudan bir cevap olarak sunulan, dönüm noktası Dodd-Frank Wall Street Reform Yasası uyarınca zorunlu oldu.

Yeni politika beyanında, kurul, senaryoları göze çarpan riskler ile güçlendirerek, testlerini yeterince dinamik hale getirmeye çalıştığını belirtiyor. Bu yıl, özellikle bir yorumcu: “Kurul, senaryolarında, Kuzey Kore ile savaş, Bitcoin pazarının düşüşü veya tüccarların suiistimalinin yol açtığı büyük zararlar gibi olağanüstü şokları göz önüne almasını tavsiye etti.”

Stres Testi Politikasının Parçası

Önerilen değişiklikler, kabul edilmeleri halinde, 1 Nisan 2019 tarihine kadar kurulun stres testi politikasının bir parçası olarak yürürlüğe girecek. Kurul, politikasının işlevinin ana hatlarıyla ilgili ayrıca şunları belirtti:

“Dodd-Frank Yasası denetleyici stres testleri; şirket yönetimi ve yönetim kurullarına, kamu ve denetçilere, stresli koşullarda büyük bankacılık kuruluşlarına, zararlarını absorbe etme kabiliyeti üzerindeki etkisini ölçmelerine yardımcı olmak için ileriye dönük bilgi sağlamayı amaçlıyor. Alacaklılara ve diğer taraflara karşı yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve borç vermeye devam edilmesi de amaçlanıyor.”

Bildirildiği gibi, Randal K. Quarles -FED’in denetim başkan yardımcısı ve Finansal İstikrar Kurulunun (FSB) yeni başkanı-, bu ay bir varlık sınıfı olarak kripto para birimlerinin “herhangi bir çerçeveye itiraz edebileceğini” belirtti.

Quarles, şunu da belirtmişti: “Finansal istikrar güvenlik açığı değerlendirmesinde en iyi düzeyde olduğumuzdan emin olmalıyız. Bunun için güvenlik açıklarını değerlendirme çerçevesini gözden geçirmeye karar verdim.”

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.