Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,830.79
-3828.58
Ethereum
$3,361.48
-270.63
Litecoin
$80.42
-5.89
DigitalCash
$33.04
-4.36
Monero
$138.54
-0.45
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$29.28
-2.51
Dogecoin
$0.13
-0.02

Ethereum Merge Madenciliği Nasıl Etkileyecek?

0 290

Ethereum Merge güncellemesinden sonra, ETH madencileri iş kaybıyla karşı karşıya kalabilir. Buna ek olarak, Ethereum (ETH) madencileri, 2022’de Bitcoin (BTC) madencilerinden daha yüksek kâr elde etmeyi başardı. Sektördeki kripto kışının olumsuz etkilerine ve artan elektrik maliyetine rağmen bu iki varlığın madencileri faaliyetlerini durdurmadan devam ettirdi.

ETH madencilerinin kazançları BTC madencilerinden 1 milyar dolar daha yüksek oldu

Arcane Research’ten alınan verilere göre, ETH madenciliği bu yıl aynı dönemde üretilen 10 milyar dolarlık BTC madencilerine ek olarak, 11 milyar dolarlık bir gelir elde etti. Bu verilerin bir benzeri, geçen yıl BTC madenciliğinin 17 milyar dolar gelir elde ettiği zaman da görülmüştü. ETH madencileri bu süreçte ise yaklaşık 18 milyar dolar gelir elde ederek BTC madencilerini geride bırakmayı başarmıştı. Daha öncesinde, BTC madenciliğinden elde edilen gelir, sürekli olarak ETH madenciliğinden elde edilen geliri aşıyordu. Geçen bir buçuk yılda gördüğümüz olayların dönüşü, varlığın ekosisteminin çok yönlülüğü nedeniyle daha fazla ilgi kazanmasıyla birlikte ETH üzerindeki artan faaliyetlere bağlanabilir.

Bununla birlikte, Ethereum ağının PoS’a geçişini tetikleyecek olan Ethereum Mainnet ve Beacon Chain’i birleştirecek olan beklenen Ethereum Merge, milyarlarca dolar gelir elde eden ETH madencilerinin işlerini tehdit etmekte.

Ethereum birleşmesinden sonra ETH madencileri ne olacak?

Ethereum birleşmesinden (Merge) sonra, ETH madenciliği sona erecek ve ağ işlemlerinin doğrulanması, hisse kanıtı blok zincirinin yapısına benzer şekilde, çabaları için ödüllendirilecek olan doğrulayıcılar tarafından gerçekleştirilecektir.

ETH madencileri BTC madenciliğine geçmeyi seçebilir, ancak bu olası değildir çünkü BTC madenciliği ASIC madencileri kullanılarak yapılırken ETH madencileri madencilik süreçleri için GPU’ları kullanır.

İkinci seçenek, Ethereum’dan sonra en büyük ikinci GPU ile madenciliği yapılabilen varlık olan Ethereum Classic (ETC) gibi GPU ile madenciliği yapılabilen madencilik altcoin birimlerini kullanmaktır. Bununla birlikte, ETC madencilerinin elde ettiği kâr, ETH madencilerinin sadece yaklaşık %3’ü kadar.

Birleşme tarihi yaklaşırken, madencilik platformu AntPool, ETH’nin varlıkları birleşmeden sonra çıkarılmaya devam edeceği için ETC’ye 10 milyon dolar yatırım yaptığını açıkladı.

Çinli madenci Chandler Guo kısa süre önce, bir birleşme sonrasında madenciliğe devam etmenin bir yolu olarak bir İş Kanıtı mekanizmasını sürdürecek olan Ethereum blok zincirinin (“ETHPoW” olarak adlandırılan) çatallı bir versiyonunu oluşturma planlarını açıkladı. BitMex analistleri, yatırımcıların çatallı zincire ilgi gösterebileceğini zaten belirtmişti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.