Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,467.55
-1098.2
Ethereum
$3,553.63
-54.35
Litecoin
$104.25
+8.94
DigitalCash
$39.98
+1.66
Monero
$135.29
-0.63
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$34.28
+1.61
Dogecoin
$0.22
-0

Ethereum Geliştiricileri Sayısı Bitcoin’in İki Katına Çıktı

0 635

Kripto varlık yönetimi şirketi Electric Capital‘in raporuna göre Ethereum geliştiricileri giderek artıyor. ETH, topluluk proje geliştiricileri dışında, tüm kripto riskleri için temel protokol üzerinde çalışan en fazla geliştiriciye sahip.

7 Mart’ta tarihinde yayınlanan rapora göre, şirket 20 binden fazla kod deposuna parmak izi verdi. Ayrıca, 16 milyon veri elde edildi. Bu da ortalama olarak 216 geliştiricinin her ay ETH depolarına kod katkısı verdiğini ortaya koyuyor. Şirket, ayrıca bu verinin, “Truffle gibi ekosistem projeleri dahil edilmediği için Ethereum geliştiricileri sayısının altında olduğunu” belirtti.

Piyasa kapitalizasyonuna göre tüm kripto para birimlerinin en büyüğü olan Bitcoin (BTC), ayda ortalama 50 geliştiricinin ortalaması alınarak sağlıklı bir geliştirici tabanına sahip. Raporda, bu verilerin ekosistem projelerini içermediği belirtiliyor.

Yalnızca temel protokole katkıları düşünülen daha da kısıtlayıcı bir veri seti şunları ortaya koyuyor: “Ethereum, aylık ortalama 99 geliştiriciden en aktif olanıdır.”

Öte yandan, Bitcoin her ay ortalama 47 çekirdek protokol geliştiricisine sahip ve en aktif ikincisi kripto para platform.

Veriler ayrıca Eos (EOS), Tron (TRX) ve Cardano (ADA) gibi büyük platformlarının ortalama 25 aylık çekirdek protokol geliştiricisine sahip olduğunu gösteriyor.

Raporda belirtilen bir diğer nokta, pazarın zirveden bu yana yüzde 80 civarında kaybetmesine karşın, veriler, aylık aktif geliştirici tabanının sadece yüzde 4’e düştüğünü gösteriyor. Ayrıca rapora göre, halka açık madeni para depolarında çalışan geliştiricilerin sayısı son iki yılda iki katına çıktı.

Geliştiriciler Ağ Değer Yüksek Paraları Terk Ediyor

Şirketin küresel verilerine göre, ayda 4 binden fazla geliştirici, 2 bin 800’den fazla halka açık paranın koduna katkıda bulunuyor. Çalışmada belirtildiği gibi, bu veriler “Yıldırım Ağı” gibi özel, henüz başlatılmayan veya madeni olmayan projeler olarak değerlendirilmiyor.

Raporda ayrıca “geliştiricilerin terk ettiği birçok projenin ağ değeri yüksek paralar olduğu” belirtiliyor. Örneğin; Dogecoin (DOGE) aylarca geliştiriciye sahip değilken, Litecoin (LTC) geliştirici tabanı ayda 40 geliştiriciden geçen yıla göre 3’e düştü.

Ayrıca, hem Bitcoin Diamond (BCD) hem de Bitcoin Gold’un (BTG) Ekim 2018’den bu yana beş geliştiriciden kod katkısı aldığı belirtiyor.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Bitcoin’in, Ethereum’un ortaya çıkarılması ile ilgili sınırlı işlevlerini çözmeye çalıştığını belirtmişti. Öte yandan, Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey, kısa bir süre önce yapılan bir podcast sırasında Bitcoin’e haftalık 10 bin dolar harcamayı tercih etti.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.