Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,467.55
-1098.2
Ethereum
$3,553.63
-54.35
Litecoin
$104.25
+8.94
DigitalCash
$39.98
+1.66
Monero
$135.29
-0.63
Nxt
$0.00
-0
Ethereum Classic
$34.28
+1.61
Dogecoin
$0.22
-0

Elon Musk gizli bitcoin balinası mı ?

2 480

Elon Musk gizli bitcoin balinası mı ?

Varlıkları 180 milyar doların üzerinde olan dünyanın en zengin adamı Elon Musk, iddialara göre sessizce Bitcoin (BTC) biriktirmiş olabilir. Bazı uzmanlar, Elon Musk’un bir Bitcoin balinası olduğunu öne sürüyor. İşte gerekçeleri…

Elon Musk ve Bitcoin

Bitcoin balinaları büyük Bitcoin alımlarıyla bilinirler. Pazara gelişleri genellikle oldukça belirgindir. Balina faaliyetleri, genellikle uzun vadede olduğu için kripto para piyasası üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Balinalar, ne kadar kripto para aldıklarına veya sattıklarına bağlı olarak, genellikle piyasada bir pump veya dump’ı tetikler. Elon Musk durumunda uzmanlara göre, iki ihtimal var: şirketi Tesla için özel olarak Bitcoin satın aldı ya da kendisi için bağımsız olarak Bitcoin satın aldı.

Shapeshift CEO'su Bitcoin Piyasasını Yorumladı: Tarihi Bir Değişim Yaşanıyor!

Yıl boyunca Elon Musk, elinde BTC olup olmadığı konusunda karışık açıklamalarda bulundu. Milyarder, birkaç yıl önce bir arkadaşı tarafından kendisine gönderilen 0,25 BTC dışında herhangi bir Bitcoin’e sahip olmadığını açıklasa da bu açıklama iki yıl önce yapıldı. Uzmanlara göre, 2021’de bu durumda bir değişiklik olduğundan şüphelenmek için pek çok neden var. Bu yılın başlarında Elon Musk, Ben Mezrich’in gönderdiği bir tweet’e rastgele yanıt vererek Bitcoin ile ödeme almaktan çekinmeyeceğini söyledi.

İşte bu iddiayı güçlendiren gelişmeler

Bu yanıt, uzman ve analistler arasında birçok spekülasyona yol açtı. Özellikle Elon Musk, düzenli olarak, ya meraklı takipçiler tarafından sorulan sorulara yanıt veriyor ya da sadece düşüncelerini tweetler aracılığıyla paylaşıyor. Uzmanlara göre, Elon Musk o sırada Ben Mezrich’i takip etmemesine rağmen, BTC ile ilgili tweet’lere dikkat ettiğinden soruya yanıt vermekte gecikmedi.

Ünlü Bir Rapçi Daha Bitcoin Topluluğuna Katıldı

Ayrıca uzmanlara göre, Elon Musk BTC piyasasının potansiyelini gördü ve Twitter biyografisini yalnızca Bitcoin (BTC)’den bahsedecek şekilde değiştirdi. Elon Musk aynı gün içerisinde başka bir tweette “Geriye dönüp bakıldığında kaçınılmazdı” dedi. Tesla CEO’su, geçtiğimiz aylarda BTC’ye yönelik başka bir açıklamada bulundu ve “Bitcoin benim güvenli kelimem” dedi.

Yatırımcılar ve piyasa yapıcıları, Elon Musk’un açıklamalarını dikkatle izliyor

Son olaylardan önce Elon Musk, yapay zeka araştırmacısı ve podcaster Lex Fridman’ın Aralık 2020’de “Mars ekonomisinin kripto para ile çalışacağını” söylediği bir tweet’e yorum yaptı. Belirli bir kripto para biriminden bahsedilmemesine rağmen uzmanlara göre, Elon Musk’ın son eylemleri Bitcoin’i güçlü bir aday yapıyor.

Ünlü Milyarder Çark Etti: Bitcoin (BTC)’e Yatırım Yapabilirim!

Durum böyleyken uzmanlara göre, Elon Musk’un test aşaması için zaten Bitcoin satın almış olma ihtimali var. Elon Musk fintech dünyasındaki etkisi nedeniyle, BTC yatırımlarını hemen halka açamayabilir. Bu arada, çoğu uzman ve yatırımcı zaten Elon Musk’un elinde yeterli miktarda BTC olduğunu iddia ediyor. Bu nedenle yatırımcılar ve piyasa yapıcıları Elon Musk’un açıklamalarını dikkatle izliyor.

2 Yorumlar
  1. […] rallisinin ardından bu hafta aniden yükselişe geçen ikinci kripto para birimi oldu. Bitcoin, Elon Musk dopingiyle bir süre yükselişe geçse de pek sürdürülebilir bir ralli […]

  2. […] Ocak’ta “Elon pumpı” nedeniyle oluşan yükselişin büyük bir bölümünü geri çeken Bitcoin (BTC) de […]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.