Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$64,493.39
-2264.71
Ethereum
$3,161.10
-78.68
Litecoin
$83.46
-2.39
DigitalCash
$30.23
-1.19
Monero
$118.87
-2.79
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.38
-1.91
Dogecoin
$0.15
-0.01

Dünyaca Ünlü Ödeme Devleri, Libra Uğruna Yasal Açıdan Zora Düşmek İstemiyor

0 398

Dünyaca Ünlü Ödeme Devleri, Libra Uğruna Yasal Açıdan Zora Düşmek İstemiyor .

Visa, Mastercard, PayPal ve Stripe, Libra Birliği’ndeki kurucu üye pozisyonlarına rağmen iddiaya göre kripto para projesine resmi imzaları atmaya çekimser yaklaşıyor.

Facebook’un gündemden düşmeyen kripto para projesini yönetmek için kurulan Libra Birliği’nin kurucu üyeleri arasında yer alan dört büyük ödeme devi, 2 Ekim tarihli habere göre resmi olarak imza atmakta kararsız kalmış durumda. Konunun muhatabı olan kişileri kaynak gösteren Bloomberg, Visa, Mastercard, PayPal ve Stripe’ın Libra uğruna yasal denetçilerle kurdukları olumlu ilişkileri zedelemek istemediği belirtiliyor.

Diğer bir deyişle Visa, Mastercard veya PayPal, Facebook’un Libra projesine sadece “katılma niyetini” belirterek kurucu üye unvanı aldı. Buna karşın, önümüzdeki haftalarda işin resmiyete dökülmesi bekleniyor. Habere göre imzaların Libra’ya merkez olarak seçtiği İsviçre’de, 14 Ekim günü atılması bekleniyor.

İlgili resim

Libra’nın başındaki isim olan David Marcus’un Çarşamba günü attığı tweet de bunu güçlendiriyor:

“Libra Birliği’nin ilk parti üyelerinin durumu önümüzdeki haftalarda resmiyete dökülecek.”

Libra Giriş Ücreti 10 Milyon Dolar

Aynı haberde, Libra Birliği’ne katılım için daha önceden belirlenen 10 milyon dolarlık yatırım desteğinin hemen ödenme şartının da olmadığı kaydediliyor. Böylelikle üyeler kendi faaliyetleri ve yasal yükümlülükleri içine Libra’yı dahil edebilmek için çalışma şansı yakalarken, Facebook da Libra’nın küçük adımlarla ilerlemesi için gerekli stratejik zemini oluşturuyor.

Stripe adına açıklama yapan bir sözcü, “Libra ile ilk temasımızdan bu yana herhangi bir değişiklik olmadı. Diğer katılımcılarla birlikte çalışarak sözleşmeyi hazırladık. Halen aktif olarak projenin içindeyiz.”  diye konuştu. Adı geçen diğer üyeler ise Libra’ya resmi katılım konusunda yorum yapmadı.

Libra için görüşmeler sürüyor

Bertrand Perez, kuruluşun merkezi olan Cenevre’de katıldığı blockchain konferansında Avrupa Birliği ile görüşmelerin sürdüğünü ve yapılacak işler olduğunu söylemişti. Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager, bir diğer haberde Libra hakkında çekincelerini dile getirmişti. Dün yayınlanan haberde ise ABD Federal Danışma Konseyi (FAC) bankaları, Facebook’un kripto projesi Libra’nın “gölge bankacılık” sistemi oluşturabileceğini konusunda çekincelerini paylaştı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.