Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,314.71
-3042.69
Ethereum
$3,086.02
-166.86
Litecoin
$78.87
-3.13
DigitalCash
$28.39
-2.61
Monero
$120.98
-3.79
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$26.61
-1.24
Dogecoin
$0.16
-0.01

Dev Kripto Para Haber Sitesi CCN Kapanıyor

0 350

Büyük ve önemli kripto para birimi haber sitelerinden Crypto Coins News (CCN), Google aramaları trafiğindeki düşüş nedeniyle kapılarını kapatıyor.

CCN Markets ve Hawkfish AS’nin direktörü ve kurucusu Jonas Borchgrevink tarafından yapılan yazılı açıklamada, 3 Haziran tarihli Google Çekirdek Güncellemesi’ni takiben CCN’deki ziyaretçi trafiğinin azaldığı belirtildi. Güncelleme sonrası bir gecede CCN mobil trafiğinin yüzde 71’den daha fazla bir oranda düştüğü kaydedildi. Bu sebeple CCN’nin kapanmasının arkasındaki neden olarak Google aramaları gösterildi.

Borchgrevink, geçmişte de trafik seviyelerinin düşük olduğunu; ancak bu seviyede trafik azalması sonucu ekibe yeni üyelerin eklenmesi ve reklam verenlerin kazancıyla çalışmaya devam edemeyeceklerini belirtti. Borchgrevink, CCN ekibini haber platformu HVY.com’a taşıyacaklarını açıkladı.

 “Altı Yıllık Çalışma Buharlaştı”

Borchgrevink, açıklamasında, yalnızca İngiliz kripto para sitelerinin Google güncellemesinden etkilenmediğini vurguladı.  Ayrıca, özellikle İngiliz dergisi The Daily Mail’in görünürlükte büyük bir düşüş gördüğünü belirtti.

Bununla birlikte, açıklamada, belirli sitelerin görünürlük kaybının nedeninin belirlenemediği kaydedilerek, “Google’da 2019 Haziran’daki Çekirdek Güncellemesi’nde gerçekten çalışan biri veya hiç kimse neler olduğunu açıklamıyorsa, yapabileceğimiz tek şey, banka hesaplarımızın bize izin verdiği ölçüde tahmin etmek ve denemek.” ifadeleri kullanıldı.

 Borchgrevink, şunları belirtti: “Google, CCN’nin birdenbire bir gecede kötü olduğunu düşünüyorsa, neden bize nedenini anlama ve herhangi bir büyük güncellemeden önce değişmemiz için bir şans vermiyor. Bunun yerine, bir gecede dişlere atıldık ve nerede yanlış yaptığımızı bilemedik. 60’tan fazla kişiden oluşan bir ekibi etkiledik. 6 yıllık çalışma buharlaştı.”

Denetleme Çağrısı

CCN’nin gönderisi; Google Çekirdek Güncellemeleri’nde üç aylık değişiklik bildirimi yapılması, bir şirketin trafiği kaybedecek risk alanına girdiğinde bildirilmesi, hükümetlerin bu konuda neler yapabileceğinin açıklanması gibi Google’dan bir talep listesiyle sona eriyor. Açıklamada ayrıca, “demokrasilerin, konuşma özgürlüğünün, basın özgürlüğünün ve ifade özgürlüğünün korunması için arama motoru güncellemelerinin denetlemesi” talebi de yer aldı.

Açıklamanın tamamına ulaşmak için tıklayın!

CCN, altı yıl önce kuruldu. Başlangıçta şimdiki takma isminden önce “CryptoCoinNews” adını aldı.

Google güncellemesinden sadece CCN etkilenmedi. SEO sitesi Sistrix.com’un verilerine göre, güncelleme sonrası CoinDesk’in trafiği %34,6, Cointelegraph’ın da mobil trafiği  %21,1 oranında düşüş kaydetti.

Güncel kripto para haberleri, kripto para airdrop ve ico paylaşımları için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın : FacebookTelegramTwitter  İnstagram

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.