Genişleme çabaları yasal iş birliğine bağlı

2009’dan beri merkezi İrlanda’da olan Facebook, ülkede Instagram ve WhatsApp gibi ortak şirketleriyle birlikte 5 bin kişiyi istihdam ediyor.  2019’da kurulan Calibra, teknoloji devinin küresel yasal baskı altında önemli ölçüde yeniden şekillenen dijital para stratejisinin merkezinde yer alıyor. Facebook, Dublin’deki ofisleri yanı sıra Clonee, County Meath’ta da bir veri merkezi işletiyor. Şirket, aynı zamanda 2017 yılında sanal gerçeklik yan kuruluşu Oculus için Cork’ta bir araştırma laboratuarı kurdu. Calibra’nın operasyon başkanı Laura Morgan Walsh, şöyle belirtti:

“Küresel belirsizliğin olduğu şu zamanlarda Dublin’de yer alan ekibimize yatırım yapmaya devam ediyoruz. Şu anda Calibra cüzdanını destekleyen operasyon ekibimizi büyütmek için dolandırıcılık, uyumluluk, iş gücü yönetimi ve müşteri ilişkileriyle ilgili uzmanlar işe alıyoruz.”

Facebook, İrlanda merkez bankasından 2016 yılında e-para lisansı aldı fakat Calibra ekibine katılacak yeni üyelerin hızının yasal iş birliğine bağlı olduğunu söyledi. Facebook, küresel stablecoin Libra’nın tasarımına ilişkin büyük değişiklikler yapmaya zorlandı. Libra, birkaç para birimi tarafından desteklenmek yerine tek bir para birimi tarafından desteklenen bir stablecoin olmaya yöneldi.  Libra, güncellenen teknik kılavuza göre ilk aşamada yalnızca denetimli kripto şirketler tarafından erişilebilir olacak.