Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$63,707.41
-740.91
Ethereum
$3,140.80
+33.95
Litecoin
$81.20
-1.7
DigitalCash
$29.04
-0.85
Monero
$125.71
+2
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$27.00
-0.48
Dogecoin
$0.16
0

Bu Metrik Bitcoin İçin Düzeltmeye İşaret Ediyor Olabilir!

0 391

Bu Metrik Bitcoin İçin Düzeltmeye İşaret Ediyor Olabilir!

Bitcoin (BTC) ve piyasadaki çoğu altcoin yükselirken, arka planda Stablecoin Oranı (Stablecoin Ratio) satış tarafı baskısının yükselişini vurguluyor gibi görünüyor. Yazım sırasında BTC 18.400 dolar civarından işlem görüyor. Spot borsalardaki BTC rezervi de düşüyor ve borsalardaki ticaret hacmi bir gecede 339 milyar dolardan 354 milyar dolara yükselen piyasa değeri ile, stablecoin’ler rallide önemli bir rol oynadı.

AMBCrypto’da yer alan habere göre Ekim 2020’de odak DeFi projeleri ve yüksek teşvik yapıları olduğunda, stablecoin’ler piyasa değerine günde 100 milyon dolar ekliyordu. Ancak, çoğu zaman olduğu gibi bu, ana akımda fark edilmedi.

Stablecoin piyasa değeri. Kaynak: CoinGecko

Haber kaynağına göre Stablecoin Ratio değeri, büyük ölçüde Bitcoin ve stablecoin rezervlerine bağlıdır ve her iki değer de önemli ölçüde düştüğü için çok fazla satış baskısı vardır. Hatta, Crypto Quant tarafından yakın zamanda yayınlanan bir tweet’e göre Stablecoin Ratio grafiği aslında bireyler ve kurumlar için bir satın alım fırsatı sunuyor.

BTC Stablecoin Ratio. Kaynak: CryptoQuant

Oran, grafiklerde toparlanır ve yükselirse, BTC’nin fiyatında gerekli bir düzeltmeye işaret ederdi. Burada not edilmesi gereken şu: Bu oran Tether’i ve piyasanın en iyi stablecoin’lerinin piyasa değerini hesaba kattığı için yararlı bir indikatördür.

Tether yakın zamanda XRP’nin piyasa değerini aştıktan sonra CoinMarketCap’te 3.sırada yer aldı. Stablecoin hakimiyeti de %4,58’e kadar çıktı ve aynı durum mevcut Bitcoin ve altcoin rallilerini destekliyor. Ve Bitcoin’in fiyat rallisinin bir sonucu olarak borsalarda oluşan yeni talep stablecoin arzı tarafından karşılanırken; BTC stablecoin’lerden daha iyi bir yatırım olmaya devam ediyor.

AMBCrypto yazarı Ekta Mourya’ya göre stablecoin’lerle fon transferi yapmak veya stablecoin’ler yoluyla piyasaya geçiş yapmak sorun değil. Sorun şu ki, bu tür stablecoin’lerin altında yatan fiat para birimi (USD), enflasyon, artan para arzı ve negatif faiz oranları nedeniyle zamanla değer kaybediyor.

Bitcoin düzeltme görebilir

Yukarıda belirtilen faktörler, büyük olasılıkla fiat para biriminin değerini ve dolayısıyla stablecoin’lerin değerini de zaman içinde çözecektir. Yazara göre bu nedenle kripto varlıkları elde tutmak ve Tether gibi stablecoin’lerde kazançları tutmak, zaman içinde devalüasyona yol açabilir. Dolayısıyla HODLing, stablecoin’ler için en iyi strateji olmayabilir.

Bununla birlikte stablecoin rezervlerinin yükselmesi, satış tarafı baskısında bir artışla birlikte yükselen talebi ve sermaye girişini vurguluyor. Yazara göre basitçe söylemek gerekirse, Stablecoin Oranına bağlı olarak Bitcoin’in yakında bir düzeltme yapması gerekebilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.