Türkiye'nin Coin Haberleri - Bitcoin Haber
Bitcoin
$70,303.08
-491.96
Ethereum
$3,556.51
-17.31
Litecoin
$102.56
+7.3
DigitalCash
$40.13
+1.69
Monero
$135.03
-2.11
Nxt
$0.00
0
Ethereum Classic
$34.78
+2.55
Dogecoin
$0.21
-0

Bitmain Binance Hesabı Hacklendi!

0 420

Kripto para madenciliği üzerine yaptığı çalışmalarla dünyanın en iyisi olan Bitmain hesaplarından birinin hacklendiği kesinleşti.

Binance kripto para borsasında bulunan Bitmain’in hesaplarından birinin hacklendiği kesinleşti. Olayın net şekilde ortaya çıkmasıyla beraber hackera karşı dava açılması gündem oluşturdu.

Washington’un Batı Bölgesi’ndeki bulunan ABD Bölge Mahkemesi’nden Bitmain tarafından dava açıldı. Kimliği belirlenemeyen bir hacker tarafından geçen Nisan ayında gerçekleştirilen hack, oldukça farklı şekilde tamamlanmış.

Hacker tarafından hesapta hack yöntemi çok farklı kullanıldı

Hackerın kullandığı yöntem, alışılagelmiş hack saldırılarından uzak. Bitcoin’leri kendi hesabına geçirmek yerine, pump yöntemiyle hesabı boşaltıyor.

Decentraland‘ın ERC-20 tabanına sahip kripto para birimi olan MANA’nın değerini yükselterek hack başlıyor. Binance üzerinde 1 saatlik süre içerisinde 0.12 USD seviyesinden 0.34 USD’e fiyatlar artırıyor.

Sadece Binance üzerinde değil aynı zamanda tüm piyasada MANA değeri 0.20 USD’ye hızlı tırmanış mevcut. Tek bir hack işlemiyle beraber 80 milyon doların üzerinde piyasa hacmi artışı görüldü.

Hacker, dip fiyattan satın aldığı MANA’yı yüksek fiyatlardan sattı. Bir veya birden fazla kripto para borsasında likiditiye çevrilen coin, yüksek satış geliri elde etmesine olanak sağlıyor.

Bitmain’in Binance hesabından çalınan Bitcoin sayısına göre hackerın elde ettiği kazancın daha yüksek olduğu tahmin ediliyor. İzinin takip edilemez olmasına yönelik olarak gerçekleştirdiği işlemlerle, açılan davanın sonucu merak konusu.

Bitmain’den 617 BTC kayıp

Gerçekleştirilen yöntem her ne kadar farklı olsa da toplamda Bitmain’in yaklaşık 617 BTC kaybettiği tahminler arasında. Hackleme esnasında BTC fiyatına göre
5 milyon doların üzerinde zarar mevcut.

Hacker tarafından tercih edilen yöntemin fark yaratıyor olması, kazancı ikiye katlamış olabilir. Küresel çapta artan işlem hacmiyle beraber MANA tokenin nerede bozulduğuna dair net olarak bir bilgi yok.

Güncel kripto para haberleri için sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın: Facebook, Telegram, Twitter 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.